Verificarea documentelor medicale ale profesorilor care nu vin la clasă, solicitată de Inspectoratul Școlar din Timiș

Cursurile Universității Politehnica

Foto: © Vadym Pastukh | Dreamstime.com

Inspectoratul școlar din Timiș a cerut verificarea documentelor medicale a 178 de cadre didactice care au rămas să predea online, deși elevii au revenit la activitatea directă, în clase, a anunțat miercuri inspectorul școlar general din Timiș, Marin Popescu, scrie Agerpres.

El nu contestă faptul că sunt profesori cu probleme de sănătate, dar spune că trebuie găsite soluţii pentru ca elevii să nu fie afectaţi de problemele de sănătate ale dascălilor. În județul Timiș sunt 95.013 elevi şi 6.770 de cadre didactice

„Sunt unităţi de învăţământ care au una – două zile pe săptămână în care se predă online. IŞJ şi eu nu contestăm deciziile celor în cauză sau documentele puse la dispoziţie, dar am vrut să ne asigurăm de faptul că situaţia este reală. Am solicitat statistica şi copiile de pe documentele medicale, pentru a verifica dacă se încadrează în ceea ce înseamnă Ordinul comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, un document de la Medicina muncii sau de la medicul curant”, a afirmat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că este o presiune foarte mare şi din partea elevilor şi a părinţilor, în privinţa actului didactic, întrucât sunt şcoli în care activitatea a început faţă în faţă, dar care desfăşoară mai departe activităţi didactice online.

„Sunt convins că sunt colegi care au probleme de sănătate, afecţiuni cronice, dar vreau să mă asigur că toţi cei 178 de profesori din judeţ, dintre care 140 din Timişoara care predau încă online, respectă legislaţia şi să vedem ce soluţii putem găsi. Dacă aceste lucruri persistă şi vor continua şi anul viitor şcolar, lucrurile nu sunt în regulă. Una dintre soluţii este ca acolo unde profesorul doreşte să-şi ia concediu medical, să aducem în loc un alt profesor pe care să-l plătim cu ora”, a detaliat şeful IŞJ Timiş.

Marin Popescu a explicat că cele mai multe situaţii se regăsesc în Timişoara, la Colegiul Economic, Colegiul Bănăţean (cu câte 15 profesori), la Colegiul “C.D. Loga” (13), la Liceul de Arte Plastice (12), la Colegiul “I.C. Brătianu” (11) şi la Liceul “Nikolaus Lenau” (9).

Printre disciplinele de la care lipsesc aceşti profesori se numără Limba română, Matematica, Istoria, TIC sau Economia.

În total, 52 de şcoli din judeţ, din cele 591, desfăşoară ore online, deşi în majoritatea cazurilor este scenariu verde.

Foto: © Vadym Pastukh | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version