Verificarea documentelor medicale ale profesorilor care nu vin la clasă, solicitată de Inspectoratul Școlar din Timiș

6.769 de vizualizări
Cursurile Universității Politehnica
Foto: © Vadym Pastukh | Dreamstime.com
Inspectoratul școlar din Timiș a cerut verificarea documentelor medicale a 178 de cadre didactice care au rămas să predea online, deși elevii au revenit la activitatea directă, în clase, a anunțat miercuri inspectorul școlar general din Timiș, Marin Popescu, scrie Agerpres.

El nu contestă faptul că sunt profesori cu probleme de sănătate, dar spune că trebuie găsite soluţii pentru ca elevii să nu fie afectaţi de problemele de sănătate ale dascălilor. În județul Timiș sunt 95.013 elevi şi 6.770 de cadre didactice

„Sunt unităţi de învăţământ care au una – două zile pe săptămână în care se predă online. IŞJ şi eu nu contestăm deciziile celor în cauză sau documentele puse la dispoziţie, dar am vrut să ne asigurăm de faptul că situaţia este reală. Am solicitat statistica şi copiile de pe documentele medicale, pentru a verifica dacă se încadrează în ceea ce înseamnă Ordinul comun al Ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei, un document de la Medicina muncii sau de la medicul curant”, a afirmat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că este o presiune foarte mare şi din partea elevilor şi a părinţilor, în privinţa actului didactic, întrucât sunt şcoli în care activitatea a început faţă în faţă, dar care desfăşoară mai departe activităţi didactice online.

„Sunt convins că sunt colegi care au probleme de sănătate, afecţiuni cronice, dar vreau să mă asigur că toţi cei 178 de profesori din judeţ, dintre care 140 din Timişoara care predau încă online, respectă legislaţia şi să vedem ce soluţii putem găsi. Dacă aceste lucruri persistă şi vor continua şi anul viitor şcolar, lucrurile nu sunt în regulă. Una dintre soluţii este ca acolo unde profesorul doreşte să-şi ia concediu medical, să aducem în loc un alt profesor pe care să-l plătim cu ora”, a detaliat şeful IŞJ Timiş.

Marin Popescu a explicat că cele mai multe situaţii se regăsesc în Timişoara, la Colegiul Economic, Colegiul Bănăţean (cu câte 15 profesori), la Colegiul “C.D. Loga” (13), la Liceul de Arte Plastice (12), la Colegiul “I.C. Brătianu” (11) şi la Liceul “Nikolaus Lenau” (9).

Printre disciplinele de la care lipsesc aceşti profesori se numără Limba română, Matematica, Istoria, TIC sau Economia.

În total, 52 de şcoli din judeţ, din cele 591, desfăşoară ore online, deşi în majoritatea cazurilor este scenariu verde.

Foto: © Vadym Pastukh | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Chiar așa!
    Am ajuns sa ne fie frica sa avem grija de sănătatea noastră!
    Sa conteste un profesor un act medical!
    Cei cu probleme de sănătate sunt dascălii mai in vârsta dar … Adevărații dascăli!
    Nu vreau sa se înțeleagă altceva!

    1. Niste prosti. Aia bolnavi erau platiti normal si ae tarau cum puteau si predau online. Asa, vor plati si astora medical si pe altii in loc la plata cu ora. De ce vorbesc despre bani? Pentru ca nu-mi inaginez alt motiv mai plauzibil decat sa se faca economie pentru o aituatie mai mult decat normala: sanatatea..si asta in conditiile in care exista o lege care permite predarea online cu avizul medicinei muncii. Ii acuzam si pe ei ca mint? Ca nu stiu sa si faca meseria???

  2. Ce zile s-a ajuns: sa se verifice integritatea actelor medicale ale unui profesor. Acte emise de un specialist si avizate de medicina muncii. Bravo!!! Pe elevii care platesc scutiri si adeverinte pentru online nu-i intreaba nimeni. Fix pe astia cu documente avizate i-ati gasit marii evazionisti ai tarii. Bolnavii. Ei…sunt raul societatii!!! Huuuuu! Sa-ti fie rusine, BAH!

    1. Care ți-i problema cu aia ce fac în continuare online, atâta timp cât tu mergi la școală fizic? Vrei sa mergi fizic, mergi. Nu vrei fizic, mergi online. Nu înțeleg cu ce te deranjează pe tine ca unii vor online. Parca vrem mari libertăți, nu? Vad ca vreți libertate ptr voi ăștia cu fizic, dar ptr alții, sa nu fie libertate. Asta e extremism! Ori ca mine, ori deloc e extremism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 140 de elevi olimpici internațional și profesorii care i-au pregătit, premiați cu 3,9 milioane de lei de Guvern pentru medaliile obținute. Școlile de la care provin aceștia primesc și ele mii de lei pentru dotări

Aproape 140 de elevi olimpici la olimpiadele școlare internaționale desfășurate în acest an vor primi premii de mii sau zeci de mii de lei din partea Guvernului pentru medaliile obținute…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie, așa cum propune ministerul Educației: “Este mai bine să avem examenele naționale mai devreme decât mai târziu”, spune Ariana Dudună, președintele Asociației

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) cere ministerului Educației ca școala să înceapă pe 4 septembrie, în prima zi de luni din lună, așa cum este prevăzut în actualul ordin de…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

SURSE Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în privința ordinului ce elimină bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a

Ministerul Educației nu s-a prezentat la audierile de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința ordinului ce vizează criteriile de acordare a burselor, potrivit unor surse Edupedu.ro. Audierile…
Vezi articolul