Platformă educațională în sprijinul copiilor ucraineni refugiați în România, lansată de o asociație pentru identificarea școlilor în care s-ar putea înscrie aceștia

315 vizualizări
Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com
O platformă educațională pentru copiii refugiați din Ucraina a fost lansată de o asociație, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Acolo vor fi publicate școlile care își manifestă explicit dorința de a primi elevi ucraineni, după cum se arată în comunicat.

Părinții și elevii pot solicita sprijin pentru înscrierea într-o instituție de învățământ. De asemenea, vor fi publicate localitățile și numărul de copii solicitanți. Platforma poate fi accesată aici.

  • Amintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că părinții refugiați din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită sau să depună o cerere la inspectoratul școlar. Mai multe detalii aici.

Prin intermediul acestei platforme este posibilă înregistrarea unor voluntari care doresc să participe ca profesori/educatori online sau ca traducători, care să acorde suport de la distanță, potrivit sursei citate. Vor fi anunțate proiecte școlare/extrașcolare organizate de școli/instituții și care își propun integrarea copiilor din Ucraina.

Cei interesați pot accesa biblioteca deschisă de resurse în limba ucraineană.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dan Barna, în octombrie 2019: „Guvernul Dăncilă alocă pentru educație cel mai mic buget din UE, raportat la PIB, arătând astfel cât de puțin prioritară este Educația pentru guvernarea curentă” / Dan Barna este acum vicepremier în Guvernul Cîțu, care a alocat 2,5% din PIB bugetului Educației

„Guvernul Dăncilă alocă pentru educație cel mai mic buget din UE, raportat la PIB, arătând astfel cât de puțin prioritară este Educația pentru guvernarea curentă”, spunea în octombrie 2019, în…
Vezi articolul
Raport Banca Mondială

Geografia din nou materie de examen la Evaluare și BAC și mutarea ei în domeniul “Științe”, cerută de Societatea de Geografie din România după rezultatele la PISA 2018

“Testarea PISA, la care România participă încă din septembrie 2000, acoperă trei domenii principale: Matematică, Lectură și Științe. Testarea își propune, printre altele, să evalueze ‘alfabetizarea științifică’. Dar Geografia, ca…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația The Institute

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la lansarea unui proiect de colectare selectivă în școli: Îmi asum desființarea ghenelor. Vom amenaja puncte unde se va duce gunoiul lângă bloc, cu acces pe cartelă magnetică

Primarul sectorului 6 a anunțat că “este momentul să îmi asum ca politician și primar al Sectorului 6 desființarea ghenelor”. În cadrul unei conferințe în care ASAP a anunțat, alături…
Vezi articolul

De ce n-au mers tinerii la vot? Se simt din ce în ce mai puțin reprezentați, figurile politice nu sunt în mediile lor de socializare și au adesea o agendă paralelă cu dorințele lor – analiza Consiliului Tineretului din România

Tinerii se simt din ce în ce mai puțin reprezentați, figurile politice nefiind prezente în mediile lor de socializare și având adesea o agendă paralelă cu dorințele lor, scrie într-o…
Vezi articolul

Director în Poliţia Română, mesaje alarmiste către studenţi: În mediul online nimic nu mai e gratuit. Totul se reduce la bani, fie că vorbim de furt de date, de fraude, de spionaj şi chiar de atacuri bine direcţionate împotriva unor companii

Declaraţii alarmiste ale directorului Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Sorin Stănică. Acesta le-a spus studenţilor de la SNSPA, potrivit declaraţiilor…
Vezi articolul