VIDEO 15% din școlile din Ilfov desfășoară activitatea educațională online în prezent / Ar fi total nedrept să le trecem pe toate în online – Cîmpeanu. Rata de infectare a depășit 16 la mia de locuitori în județ

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

În total, 15% din școlile din Ilfov se află astăzi în mediul online, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la B1TV, în condițiile în care tot astăzi Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a cerut carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov din cauza ratelor mari de infectare cu coronavirus. Mai exact, astăzi, 14 octombrie, rata de infectare din Ilfov este de 16,01, iar cea din București este de 15,42, potrivit datelor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Amintim că miercuri, Cîmpeanu a reacționat la cererea Institutului de Sănătate Publică de trecere a tuturor școlilor din Ilfov în online spunând că „își depășește atribuțiile legale”. Astăzi, ministrul a spus că „ar fi total nedrept să le treci pe toate în online chiar dacă nu vor, chiar dacă copiii vor să vină la școală, chiar dacă sunt localități în care rata de infectare nu este atât de mare”.

„În județul Ilfov, au făcut solicitare în momentul de față un număr de 36 de școli, care au solicitarea aprobată și astăzi s-au înregistrat încă 5 solicitări, adică 41 de școli au făcut solicitare către Inspectoratul Școlar Județean pentru trecerea în online. Asta înseamnă 15% din numărul de școli din județul Ilfov. Practic, au făcut solicitări acele școli aflate în localități unde rata de infectare este foarte mare. Ar fi total nedrept să le treci pe toate în online chiar dacă nu vor, chiar dacă copiii vor să vină la școală, chiar dacă sunt localități în care rata de infectare nu este atât de mare. Asta este situația în județul Ilfov la acest moment”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1TV.

Exit mobile version