VIDEO Cum arată o școală nou construită în Danemarca, fără clase delimitate și bănci, “pentru a încuraja creativitatea”. Primarul: Este extrem de important să continuăm să privim cu 30-40 de ani în față, în loc de un singur ciclu electoral înainte

Noua școală "Frello" din Varde, Danemarca - sala pentru orele de geografie / Foto: captură video euronews.com

Danemarca speră să își inoveze sistemul educațional prin deschiderea unui nou tip de școală în orașul Varde, concentrându-se pe curiozitate și creativitate. Școala “Frello” din Varde, numită după pictorul danez local Otto Frello, va găzdui în curând 900 de elevi și are o particularitate: școala a fost proiectată fără săli de clasă și fără bănci, potrivit EuroNews.

În schimb, școala are „săli de subiecte”, speciale pentru fiecare materie. “Elevii nu se vor îndoi niciodată despre sala în care trebuie să lucreze. Camerele sunt modelate concret după fiecare disciplină, individual”, a spus directorul Morten Moeller Jensen, conform sursei citate.

De asemenea, design-ul interior al școlii folosește materiale precum piatră, lemn și lemn tratat termic la intrări, „zone tematice” și grădini pe acoperiș, pentru a crea un mediu primitor și jucăuș pentru elevi.

VIdeo: dailymotion.com

Comunitatea speră că toți copiii se vor simți ca acasă în școală, ținând pasul cu vremurile. Școala a fost deschisă pe 13 august și se așteaptă, în timp, rezultatele.

Totodată, școala a costat 12 milioane de euro, iar primarul o vede ca pe o investiție de lungă durată.

Exteriorul Școlii “Frello” din Varde, Danemarca. Foto: captură video euronews.com

“Ceea ce ne oferă această investiție este o școală sigură pentru viitor. Dacă am fi folosit 12 milioane de euro pe o școală existentă, am fi avut același conținut fără posibilitatea de a adăuga lucruri noi”, a spus primarul Erik Buhl.

“Mai mult decât atât, este extrem de important să continuăm să privim cu 30-40 de ani în față, în loc de un singur ciclu electoral înainte. Ceva, cred că trebuie să experimentăm în sectorul public”, atrage atenția el, după cum se mai arată pe euronews.com.

Exit mobile version