VIDEO Raed Arafat: Ministrul Educației va emite un ordin pentru trecerea la școala online / Măsurile intră în vigoare de luni pentru 30 de zile, la finalul cărora se va face o evaluarea

Raed Arafat / Foto: gov.ro

Toate școlile și grădinițele vor trece în online de luni, pentru o perioadă de 30 de zile, la finalul cărora se va face o evaluarea, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Acesta a anunțat că creșele și after school-urile vor fi deschise. Arafat a explicat că în propunerea CNSU creșele apar închise, dar că “în cadrul ședinței de guvern au fost discuții asupra acestei teme și a rămas că after school-urile și creșele rămân deshise”.

De ce rămân after school-urile și creșele deschise?Pentru că este foarte greu la un anumit moment la persoanele care muncesc să lase copiii. Deci asta este. Acum, creșterea numărului celor care vor lucra de la domiciliu sau prin telemuncă va scădea cel mai probabil utilizarea after school-urilor și creșelor, dar asta a fost o discuție în cadrul Guvernului și decizia a fost ca ele să rămână deschise la acest moment pentru acest lucru“, a declarat Raed Arafat.

De ce în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență se propune închiderea creșelor administrate de Ministerul Educației?Creșele și after school-urile rămân deschise. Chiar dacă în hotărârea CNSU propunerea a fost generală, în cadrul ședinței de guvern [de joi seară, 5 noiembrie 2020. – N.Red.] au fost discuții asupra acestei teme și a rămas că after school-urile și creșele rămân deshise“, a precizat Arafat.

Raed Arafat, cele mai importante declarații:

Despre celelalte măsuri:

Exit mobile version