VIDEO Materia care nu i-a plăcut în școală ministrului Educației. Anisie: Am avut un profesor foarte sever și am învățat mai mult din cauza aceasta

FOTO: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a mărturisit că, la fel ca toți copiii, a avut și ea o materie care nu-i plăcea. Este vorba de Fizică, iar motivul pentru care nu a putut învăța cu plăcere este severitatea profesorului din gimnaziu. Starea emoțională a unui cadru didactic are o influență mare asupra copilului și a modului în care percepe materia pe care acesta o predă, de aceea este foarte important ca profesorul să aibă grijă de sănătatea lui emoțională și de starea pe care o are atunci când intră la clasă, a explicat Anisie în cadrul webinarului „Conversații de toamnă”, organizat de „Profesori Fericiți pentru România”, un program de training pentru personalul didactic.

„Nu am fost foarte atrasă de o anumită disciplină pe care am studiat-o în liceu, nu știu de ce nu mi-a plăcut, dar atunci, la momentul respectiv, nu eram așa atrasă de disciplina respectivă, este vorba de Fizică. Nu știu să spun acum care era motivul atunci, dar la momentul acela așa simțeam, că nu sunt atrasă de Fizică poate și pentru faptul că în gimnaziu am avut un profesor foarte sever și am învățat mai mult pentru că era profesorul foarte sever și probabil că la liceu mă așteptam să fie altceva decât la gimnaziu”, a spus Anisie, care în prezent este profesor de Limba și Literatura Română la Colegiul Național „Tudor Vianu” din Capitală.

Anisie a absolvit actualul Colegiu Național “Gheorghe Șincai” din București în anul 1992, potrivit CV-ului său.

Tot în contextul discuției, întrebată mai devreme ce impact poate avea starea emoțională a profesorului la clasă, ministrul Anisie a răspuns: „Dacă profesorul este bine, și copilul va fi bine și dacă un profesor este furios, va oferi furie și în felul acesta, și elevul va fi furios. Nu trebuie să intrăm în spațiul clasei cu alte sentimente decât acelea care să confere o stare de bine elevilor”. Ea a adăugat că un copil are foarte mare nevoie de suportul emoțional al profesorului.

Sursă foto: gov.ro

Exit mobile version