Voiculescu și Moldovan îi răspund lui Cîmpeanu: Ministerul Sănătății nu are bază legală să cumpere teste rapide pe bază de salivă pentru testarea elevilor

Foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că Ministerul Sănătăţii nu are bază legală pentru achiziţionarea de teste rapide pe bază de salivă în vederea testării no-invazive pentru COVID în unităţile de învăţământ sau în ale instituţii care nu sunt în subordinea ministerului, aşa cum solicită ministrul Educaţiei. Voiculescu afirmă că testele din salivă nu reprezintă „un filtru atât de bun, atât de exact pe cât ne-am dori cu toţii, dar este un filtru, aşa încât dacă oricine doreşte să achiziţioneze un test sau altul o poate face”.

„Ministerul Sănătăţii nu are cadrul normativ pentru a achiziţiona teste pentru şcoli de exemplu, sau pentru orice altă unitate în afară de unităţile din subordine, iar aceste teste constituie cu siguranţă un filtru. Nu e un filtru atât de bun, atât de exact pe cât ne-am dori cu toţii, dar este un filtru, aşa încât dacă oricine doreşte să achiziţioneze un test sau altul o poate face, evident. Ministerul Sănătăţii, repet, nu are baza legală pentru achiziţionarea testelor pentru şcoli, lucrul acesta este cât se poate de clar şi comunicat şi Ministerului Educaţiei”, a afirmat Vlad Voiculescu duminică, într-o conferinţă de presă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version