Voiculescu și Moldovan îi răspund lui Cîmpeanu: Ministerul Sănătății nu are bază legală să cumpere teste rapide pe bază de salivă pentru testarea elevilor

965 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că Ministerul Sănătăţii nu are bază legală pentru achiziţionarea de teste rapide pe bază de salivă în vederea testării no-invazive pentru COVID în unităţile de învăţământ sau în ale instituţii care nu sunt în subordinea ministerului, aşa cum solicită ministrul Educaţiei. Voiculescu afirmă că testele din salivă nu reprezintă „un filtru atât de bun, atât de exact pe cât ne-am dori cu toţii, dar este un filtru, aşa încât dacă oricine doreşte să achiziţioneze un test sau altul o poate face”.

„Ministerul Sănătăţii nu are cadrul normativ pentru a achiziţiona teste pentru şcoli de exemplu, sau pentru orice altă unitate în afară de unităţile din subordine, iar aceste teste constituie cu siguranţă un filtru. Nu e un filtru atât de bun, atât de exact pe cât ne-am dori cu toţii, dar este un filtru, aşa încât dacă oricine doreşte să achiziţioneze un test sau altul o poate face, evident. Ministerul Sănătăţii, repet, nu are baza legală pentru achiziţionarea testelor pentru şcoli, lucrul acesta este cât se poate de clar şi comunicat şi Ministerului Educaţiei”, a afirmat Vlad Voiculescu duminică, într-o conferinţă de presă.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


2 comments
  1. Bietul domn Campeanu, nu pricepe, degeaba incearca cineva sa explice ceva.
    Nici o sansa, o tine pe a lui , ar face orice numai sa fie cum vrea maria sa, ar calca si pe cadavre . (oare exista cadre didactice decedate in februarie-aprilie ? )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe universități românești se mândresc că au intrat în valul doi, pe locurile 1000+, în clasamentul global QS, care a anunțat încă de acum opt luni elita universităților globale

“Ediția 2021 a QS World University Rankings confirmă performanțele academice și de cercetare ale universităților membre ale Consorțiului Universitaria”, începe un comunicat dat publicității marți dimineață de acest Consorțiu, ce…
Vezi articolul

Primele efecte ale războiului asupra școlii, în Ucraina: elevii stau acasă în Harkov, “până la clarificarea situației”, evacuări generalizate în regiunile separatiste, lecții militare, de protecție și de prim ajutor în unele clase

Școlile sunt printre primele instituții civile afectate în zonele vizate de invazia rusă declanșată joi dimineață în Ucraina, potrivit relatărilor din presa ucraineană și internațională. Pe lângă perturbările produse de…
Vezi articolul