UPDATE Subiectele de la Matematică tehnologic Bacalaureat s-au scurs pe internet în timpul probei, fotografiate într-o sală de examen / ISJ Constanța: Subiectele nu sunt din județ

31.090 de vizualizări
Din nou subiectele de la proba scrisă au apărut pe internet la scurt timp după începerea examenului. De data aceasta la proba obligatorie a profilului. Subiectele la Matematică tehnologic au fost publicate de stirileprotv.ro. Pe fotografii cineva a încercat în mod rudimentar să șteargă numele centrului de examen, însă se poate observa că pe foi scrie „Constanța”.

UPDATE: Contactat de Edupedu.ro, șeful ISJ Constanța spune că “în urma verificărilor, se confirmă că subiectele apărute în presă nu sunt din județul Constanța”.

Apelul Ministerului Educației la responsabilitate, făcut ieri de instituție către profesori, directori, elevi și presă, nu a avut efect. Reamintim că ieri, la prima probă scrisă, subiectele s-au scurs din cel puțin două centre de examen, unul din Gorj și altul din Sălaj, la scurt timp de la primirea subiectelor de către elevi.

Reamintim, și subiectele la Istorie de la Bacalaureat s-au scurs dintr-o sală de examen din București, pe internet, la scurt timp de la începerea probei obligatorii a profilului

Mai jos, subiectele publicate de stirileprotv.ro:

Și adevărul.ro a publicat ceea ce par a fi subiectele de la Matematică tehnologic bac 2024, tot dintr-un centru de examen din Constanța, dar de data aceasta fotografia arată un ecran de laptop cu acele foi:

Articol în curs de actualizare


11 comments
 1. Mesajul meu nu este un simplu comentariu.
  Fac un apel la colectivul redactiei Edupedu.
  Va rog sa investigati problema castilor de copiat cu camera video sau fara. Am citit cateva comentarii de la alte articole care tratau chestiunea scurgerii subiectelor din salile de examen, si întradevar s-au folosit casti pentru copiat. Sa stiti ca se folosesc si la titularizare, dar si la examenul pentru obtinerea permisului auto. Cei care comenteaza si punctează prezenta acestor casti au dreptate.

 2. Vrem camere de supravegheat in clase? Un motiv al necesității instalării e agresivitatea! O urmare este lipsa creării intimității discuției- nu puțin lucru!
  Vrem semnal bruiat in timpul examenului? Motivul este
  eliminarea evenimentelor asemănătoare celui de azi! O urmare ar fi efortul mai mare de comunicare pe arealul respectiv, in perioada
  respectivă! Soluții tehnice există!
  Vrem?

 3. Este un eveniment a cărui recurență va duce la necesitatea existenței/ discuției despre bruiajului de semnal in timpul examenului!
  Ce e așa de greu de înțeles?
  Până la urmă, ce vrem să fie un examen?
  De la răspunsuri oneste pe acest subiect e necesar să pornim!

  1. Am avut 6 elevi in sala la proba scrisă de Limba si Literatura Română care copiau 100% cu acele dispozitive care se gasesc pe internet sub titulatura de “casti de copiat”. Plimbându-mă printre ei in timp ce supravegheam, cei 6 scriau in acelasi ritm si redactau exact acelasi text. Nu avem voie sa-i perchezitionam corporal. Au copiat de au rupt cu profesorii supraveghetori de față. Unul dintre ei mi-a fost elev in gimnaziu si nu e genul care sa fi invatat vreodata. Sunt necesare sistemele de bruiaj. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

   1. Tu nu ai voie dar politia de la ușa ce păzește?Toti sunt majori și responsabili.
    Publicitate mascată.
    Cred ca vor fi disperați care vor cumpăra dar cine la va sufla pentru ca și dacă ai acces la internet îți trebuie o baza de cunoștințe pentru a alege ce ai nevoie.De unde știi care este informația corectă?
    De exemplu estrogenul este cancerigen.Daca vei cauta pe internet plante și produse apicole care oferă un supliment de estrogen ca efect secundar apare și posibilitatea de a face cancer.Daca ai citit cărți de specialitate tu vei știi ca este cancerigen doar estrogenul sintetic,cel din medicamente, iar cel din plante,alimente ,în stare naturala nu are acest efect indiferent de cantitatea ingerată.🙂Asa ca…exemplu.

 4. Cascadorii râsului 😀

  Hai Deca cu România (ne)educată, ce ne mai spui, ce ne mai anunți? Dăm burse de orice fel fiecărui elev, să aibă cu ce-și lua echipament modern pentru susținerea examenelor!

 5. Casti de copiat si camera spy. Doua cartele SIM si un prieten bun in fata calculatorului de acasa. Te scoti cu BAC-ul fara sa inveti nimic, asa cum au facut aproape toti colegii mei.

  1. Aproape nimeni nu învață pe-acolo pe la voi? Mă mir de unde găsiți niște prieteni buni care să mai și știe carte.
   Înțeleg că tu nu ai copiat, dar aproape toți colegii tăi da. E jale mare în liceul vostru.

   1. Au copiat asa acum 4 ani si s-a intamplat intr-un Colegiu National cu pretentii. Nu voi da numele colegiului sau judetul pentru ca oricum se procedeaza asa in toata tara. Între timp aceste diapozitive au evoluat. Acum sunt mai mici si mai “sigure”. Prietenii nu trebuie sa stie carte. Trebuie doar sa aiba acces la internet si la Google.

 6. Ce spuneam ieri. Aceste ,,scurgeri” ale subiectelor sunt decise de Minister. Este un legal real, ce a început anul trecut, continuă și anul acesta!

 7. hai da o ncolo ..deja asta arata clar că ăștia nu și pricep obligațiile …generația drepturilor,și atât …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like