Voluntari obligatoriu de vizita Papei: Inspectoratul Școlar Iași cere câte 50 de elevi și profesori voluntari de la școli, pentru vizita Papei Francisc

Inspectoratul Școlar Iași le cere directorilor de licee să aducă câte 50 de elevi și profesori, ca voluntari, la vizita pe care Papa Francisc o va face pe 1 iunie, se arată într-un document intrat în posesia Edupedu.ro. Autoritățile au criterii clare pe baza cărora directorii de școli trebuie să adune voluntarii: “din cei 50 de voluntari, cel puțin 34 trebuie să aibă peste 18 ani, iar maximum 16 pot avea sub această vârstă, cu condiția ca aceștia să aibă acordul scris al părinților”, se arată în nota inspectoratului.

Având în vedere faptul că în ziua de 1 iunie 2019 va avea loc la Iași vizita Suveranului Pontif Papa Francisc, vă rugăm să contribuiți la buna desfășurare a evenimentului prin implicarea sub formă de voluntariat a unui număr de 50 de persoane (elevi/cadre didactice) din cadrul unității de învățământ pe care o conduceți”, spune inspectorul școlar general, într-o notă trimisă către toate colegiile și liceele din municipiul Iași.

Inspectorul general Genoveva Aurelia Farcaș precizează, în nota oficială, că activitatea de voluntariat se va desfășura pe 1 iunie 2019 în intervalul orar 12:00 – 18:00. Voluntarii pe care școlile îi vor mobiliza de vizita Papei în România vor primi “Adeverință și Contract de voluntariat”, promite ISJ Iași. Autoritatea școlară menționează în circulară că atașează și o adresă emisă de Primăria Iași:

 

Vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc va efectua o vizită de 3 zile în România, la finalul lunii mai și începutul lunii iunie, scrie Digi 24, care detaliază elementele importante ale turneului papal. După Papa Ioan Paul al II-lea, care a venit în 1999 în România, Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vine în țara noastră.

Pe 31 mai, prima zi a vizitei, Suveranul Pontif va merge la Palatul Cotroceni, după care va avea o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, apoi va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde va celebra Sfânta Liturghie, relatează Digi 24.

În a doua zi, Papa Francisc va ajunge la Şumuleu Ciuc, iar de acolo va pleca spre Iași. PS Petru Gherghel, de la Episcopia romano-catolică de la Iaşi, a declarat pentru Digi 24 că “va avea loc întâlnirea cu comunitatea catolică și nu numai a Iaşiului și Moldovei, va intra în catedrala nouă, unde un gest așteptat de mult de o mulțime de bolnavi va fi împlinit și trăit”.

Pe 2 iunie, Papa Francisc va ajunge la Blaj, pe 2 iunie, unde va conduce Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri.

Digi 24 precizează că cei care vor să asiste la evenimentele unde va fi prezent Papa Francisc se pot înscrie online sau la parohiile de care aparțin, pâna la sfârşitul acestei luni. Wilhelm Dancă, preot și decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică, a explicat pentru sursa citată că “cei care se înscriu beneficiază de o poziție ca să-l poată vedea mai ușor. Cei neînscriși vor intra în marea mulțime de credincioși”.

 

 

Exit mobile version