Educație Liceu Profesori Știri

Voluntari obligatoriu de vizita Papei: Inspectoratul Școlar Iași cere câte 50 de elevi și profesori voluntari de la școli, pentru vizita Papei Francisc

Citire în 3 min
Inspectoratul Școlar Iași le cere directorilor de licee să aducă câte 50 de elevi și profesori, ca voluntari, la vizita pe care Papa Francisc o va face pe 1 iunie, se arată într-un document intrat în posesia Edupedu.ro. Autoritățile au criterii clare pe baza cărora directorii de școli trebuie să adune voluntarii: “din cei 50 de voluntari, cel puțin 34 trebuie să aibă peste 18 ani, iar maximum 16 pot avea sub această vârstă, cu condiția ca aceștia să aibă acordul scris al părinților”, se arată în nota inspectoratului.

Având în vedere faptul că în ziua de 1 iunie 2019 va avea loc la Iași vizita Suveranului Pontif Papa Francisc, vă rugăm să contribuiți la buna desfășurare a evenimentului prin implicarea sub formă de voluntariat a unui număr de 50 de persoane (elevi/cadre didactice) din cadrul unității de învățământ pe care o conduceți”, spune inspectorul școlar general, într-o notă trimisă către toate colegiile și liceele din municipiul Iași.

Inspectorul general Genoveva Aurelia Farcaș precizează, în nota oficială, că activitatea de voluntariat se va desfășura pe 1 iunie 2019 în intervalul orar 12:00 – 18:00. Voluntarii pe care școlile îi vor mobiliza de vizita Papei în România vor primi “Adeverință și Contract de voluntariat”, promite ISJ Iași. Autoritatea școlară menționează în circulară că atașează și o adresă emisă de Primăria Iași:

 

Vizita Papei Francisc în România

Papa Francisc va efectua o vizită de 3 zile în România, la finalul lunii mai și începutul lunii iunie, scrie Digi 24, care detaliază elementele importante ale turneului papal. După Papa Ioan Paul al II-lea, care a venit în 1999 în România, Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vine în țara noastră.

Pe 31 mai, prima zi a vizitei, Suveranul Pontif va merge la Palatul Cotroceni, după care va avea o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, apoi va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde va celebra Sfânta Liturghie, relatează Digi 24.

În a doua zi, Papa Francisc va ajunge la Şumuleu Ciuc, iar de acolo va pleca spre Iași. PS Petru Gherghel, de la Episcopia romano-catolică de la Iaşi, a declarat pentru Digi 24 că “va avea loc întâlnirea cu comunitatea catolică și nu numai a Iaşiului și Moldovei, va intra în catedrala nouă, unde un gest așteptat de mult de o mulțime de bolnavi va fi împlinit și trăit”.

Pe 2 iunie, Papa Francisc va ajunge la Blaj, pe 2 iunie, unde va conduce Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri.

Digi 24 precizează că cei care vor să asiste la evenimentele unde va fi prezent Papa Francisc se pot înscrie online sau la parohiile de care aparțin, pâna la sfârşitul acestei luni. Wilhelm Dancă, preot și decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică, a explicat pentru sursa citată că “cei care se înscriu beneficiază de o poziție ca să-l poată vedea mai ușor. Cei neînscriși vor intra în marea mulțime de credincioși”.

 

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Despre rezultatele la examenul de bacalaureat 2019 sau despre (auto)furatul căciulii educaționale la români (II)

Mircea Bertea

În 17 județe copiii sunt lăsați corigenți masiv în clasa a VIII-a, ca să nu intre în Evaluarea Națională. “Intenționăm să descifrăm mecanismul intern prin care am ajuns aici,” anunță ministrul

Mihai Peticila

Andronescu ia în calcul ca BAC-ul viitor să fie cu teste grilă: Mulți spun că nu se poate la materia X să mergem pe itemi obiectivi. Asta e calea / Plus: O nouă lege a educației va fi lansată în dezbatere

Raluca Pantazi

6 comentarii

Arania Kluria 3 iunie 2019 at 06:49

I-auzi,i-auzi, sa te crucești și alta nu – sau dat indicații prețioase pentru întâmpinarea Papei și pentru succesul evenimentului in ograda si.pe panoplia PNL.
Bieții copii,jenant sa spui că li s-a acordat o onoare și asta cu acordul scris al părinților ! Tot o electorală, tot o mizerie. Tot ne folosim de Românii pe care scuipam la agențiile de presă externe. Bravo’s Națiune ! Bulgarii sunt mai deștepți decât noi, contrar tuturor proverbelor negative știute i-au servitt Măriei sale Papa o întâmpinare rece. Pentru că nu sunt ghiocei. Pentru că își respectă tradițiile. Pentru că nu ii conduce nimeni.
Pe când va învăța și Românul sa nu mai facă sluj obligatoriu !???

Răspuns
Diana 20 aprilie 2019 at 11:08

Nu, nu scrie ca e obligatoriu, ci doar ca trebuie sa fie 50 (repetat, chiar). Deci, nu “cel mult 50″, ci fix 50 (34+16, de exemplu…).
Eu cred ca niciodata nu vom reusi sa fim oameni. Suntem niste oi duse de PSD la mitinguri, de ISJ Iasi la papa, de consilii judetene la intampinari de Dancila, cu ” traditii locale”, paine si sare si tumbe…
De ce n-au explodat de indignare cancelariile din Iasi?! Cred ca li s-a parut chiar o “oportunitate”. Asa se vor gasi voluntari pentru orice. E o datorie morala (in cel mai inalt grad) ca autoritatile sa nu ceara pervertirea notiunii de voluntariat. Timpul meu, imaginea mea, influenta mea, energia mea le pun in slujba cauzelor in care cred eu.
Daca un astfel de ” voluntar” face o eroare grava, cine raspunde?

Răspuns
toates vechi si 9 toate 27 mai 2019 at 16:55

@diana, nu psd conduce tara si organizeaza marile evenimente de imagine ci securitatea care este doar o sucursala a cia so mossad. distractie placuta la vizita ereticului care conduce omenirea sub indrumarea lui lucifer.

la vizita din 99 a ereticului anterior securitatea a impuscat in cap un student de la teologie care vopsea acoperisul de la palatul patriarhiei….nu era psd la guvernare…

Răspuns
gabi S. 20 aprilie 2019 at 09:32

Eu nu văd să scrie obligatoriu. Apoi, voluntariatul la români știm că nu e punctul forte.

Răspuns
Ana 21 aprilie 2019 at 08:28

Acest articol denotă nu numai neștiință, ci și răutate! La Șumuleu este pelerinaj de Rusalii și vin acolo, în fiecare an, peste 100.000 de pelerini, mulți dintre ei și din alte țări. Vă dați seama ce amploare va avea pelerinajul de anul acesta având în vedere prezența papei acolo? Chiar credeți că au nevoie de 50 de elevi de umplutură? Eu cred că este vorba, mai degrabă, de un favor care li se face acestor copii.

Răspuns
jak 27 mai 2019 at 17:14

ai citit ? e vorba de orasul Iasi, floricele, stegulete, urale…pricepi?

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.