Webinar pentru profesorii de limba franceză despre noutățile din structura examenelor DELF nivel B2, organizat joi, 14 decembrie. Participarea este gratuită

Foto: © Barte | Dreamstime.com

Profesorii de limba franceză interesați de noutățile din modelele de subiecte pentru examenul internațional de limbă franceză DELF, de nivelul B2, pot participa gratuit la un atelier online organizat de Editura Didier din Franța, potrivit unui comunicat primit la redacție.

„În acest webinar, vom analiza ce s-a schimbat în noile examene DELF și vom discuta idei practice pentru a le pregăti. Fiecare participant va primi gratuit un specimen digital al [volumului – n. red.] DELF tout public B2 valabil 6 luni”, transmit organizatorii.

Webinarul se va desfășura sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 15 la ora 16 (ora României), iar moderator va fi Nathalie Viala din partea grupului editorial organizator.

Din acest an, o noutate în structura examenului de obținere a DELF (Diplôme d’études en langue française – în original) – nivel B1 și nivel B2 este că itemii de la înțelegerea unui audio (CO) și de la înțelegerea textului scris (CE) sunt doar de tipul alegerea unui răspuns din mai multe (QCM). Pentru restul nivelurilor, în funcție de sesiunea de testare, itemii de la aceste două părți de examen ar putea să fie „pe model vechi” – alegerea unui răspuns din mai multe (QCM) plus răspuns liber și „adevărat/fals” cu justificare sau doar QCM (sursa).

Modele de subiecte pentru examenul DELF organizat în reprezentanțe ale Franței în străinătate (Institutul Francez, rețeaua de Alianță franceză) pot fi consultate aici.

Foto: © Barte | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version