World Vision: Unul din doi elevi de la liceele tehnologice nu promovează Bacalaureatul

Foto: © Igor Akimov | Dreamstime.com

Puțin peste 50% dintre elevii de la liceele tehnologice din România au reușit să promoveze anul acesta examenul de Bacalaureat, conform datelor transmise de Ministerul Educației, scrie World Vision România într-un comunicat de presă. Comparativ, în liceele teoretice rata de promovare a fost de 86,3%. 

Pentru un elev dintr-un liceu tehnologic, statul român oferă mai mult cu 200 de lei pe an (6.319 de lei în total) față de suma acordată unui elev dintr-un liceu teoretic (6.111 de lei în total).

Astfel, World Vision România împreună cu Mega Image vin în sprijinul a 220 de elevi din Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” Brănești, județul Ilfov, județul cu cea mai mică rată de promovare la Bacalaureat (47.8% în 2021). Concret, tinerii vor beneficia de burse și de stagii de practică, în funcție de nevoile elevilor și de tipul de clase, pe toata perioada anului școlar 2021-2022.

Bursele acoperă costurile pentru meditații la materiile pentru Bacalaureat și alte discipline de interes pentru elevi pe parcursul întregului an școlar curent. Totodată, vor include sesiuni de educație non-formală (programe de mentorat cu specialiști din diverse domenii, consiliere de carieră – inclusiv pentru alegerea facultății și găsirea unui loc de muncă, educație financiară, tehnici pentru public speaking), cât și consiliere psihologică. 

Toate activitățile de consiliere și de educație-nonformală vor fi susținute de asistenți sociali, psihologi și alți specialiști externi contractați de World Vision România. Proiectul a început în acest an școlar și se va încheia în august 2022. Activitățile de educație nonformală se desfășoară lunar. 

De asemenea, stagiile de practică vor dura între trei săptămâni și nouă săptămâni, timp de șase ore pe zi, și se vor desfășura într-un spațiu comercial pentru elevii cu profil economic sau sub îndrumarea unor fermieri pentru elevii cu profil agricol, mai transmite organizația.

Foto: © Igor Akimov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version