YouTube va elimina videoclipurile care răspândesc informații false despre toate vaccinurile, nu doar pe cele referitoare la serurile anti-Covid

Foto: © Chayakorn Lotongkum - Dreamstime.com

YouTube va bloca toate videoclipurile care susțin informații false despre serurile aprobate de autoritățile sanitare, ca parte a unei noi strategii de reducere a conținutului anti-vaccin de pe platforma deținută de Google, informează biziday.ro. De asemenea, va elimina mai multe canale video ale unor anti-vacciniști despre care experții spun că sunt parțial responsabili pentru însămânțarea scepticismului în rândul populației și că au contribuit la încetinirea ratelor de vaccinare.

Până acum, YouTube a blocat doar videoclipurile care aveau legătură cu vaccinurile anti-Covid, nu și pe cele legate de serurile împotriva rujeolei sau varicelei, de exemplu.

Președintele american Joe Biden a declarat în luna iulie că marile companii din domeniul rețelelor de socializare sunt parțial responsabile pentru distribuirea informațiilor false legate de vaccinuri, sugerând că giganții tehnologici ar trebui să depună un efort mai mare pentru a opri un astfel de demers. Marile rețele de socializare s-au apărat argumentând că menținerea deschisă a canalelor de comunicare este esențială pentru libera exprimare.

Citește articolul complet pe biziday.ro.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Exit mobile version