Abandonul școlar este invers proporțional cu numărul de ani de studiu ai părinților – Raport ARACIP

Abandonul școlar - Șanse egale la educație

Abandonul școlar - Șanse egale la educație

Elevii ai căror părinți au peste 14 ani de studiu au o rată de abandon nesemnificativă. Abandonul școlar crește, însă, și de 10 ori în rândul elevilor ai căror părinți au doar 5 ani de studiu, de exemplu. Asta arată datele unui raport de cercetare făcut de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

Datele arată că 3,6% dintre elevii cu părinți care au 5 ani de școală au abandonat cursurile. Pentru cei cu părinți care au studiat 6 ani, rata de abandon coboară la 3%. Un punct procentual scade rata de abandon acolo unde părinții au 7 ani de școală. Un alt salt de un punct este făcut de elevii cu părinți școliți timp de 10 ani. Graficul de mai jos arată cum pentru elevii ai căror părinți au între 14 și 16 ani de studiu, chestiunea abandonului practic nu există (este într-o marjă de eroare de 0,05 – 0,1%)

Datele statistice privind abandonul școlar

Rata de abandon școlar în funcție de numărul mediu de ani de studiu al părinților

Potrivit metodologiei, studiul a fost realizat pe 6,727 de unități de învățământ din 2,352 de localități diferite aflate pe teritoriul României. Datele agregate sunt cele de la nivelul anului școlar 2013-2014, studiul fiind publicat pe pagina ARACIP în februarie 2018.

Exit mobile version