Abonamente fără carnet de elev și card STB pentru elevii din București și Ilfov. Pot obține gratuitatea direct printr-o aplicație care verifică în SIIIR dacă sunt elevi sau nu – tutorial VIDEO

Foto: captură STB / App Store

Elevii din București pot să-și genereze abonamentele pentru transportul public asigurat de STB SA printr-o aplicație anunțată de compania de stat cu o zi înaintea debutului cursurilor din acest an școlar. Astfel, aceștia nu mai au nevoie de carnet de note și nici de cardurile pe care funcționarii de la ghișeele STB le eliberau, pentru a putea circula gratuit pe tramvaie, autobuze și troleibuze, precum și pe liniile preorășenești din zona metropolitană București-Ilfov.

Pașii pe care un elev trebuie să-i urmeze pentru a obține gratuitatea pe transport fără card și carnet de elev, direct în aplicație, au fost descriși de STB într-un tutorial video.

„Elevi, de azi abonamentele gratuite pentru transportul în zona metropolitană București – Ilfov se pot obține și online. Simplu, comod, accesibil, fără să așteptați la centrele de vânzare, fără birocrație. În câteva minute de la instalare sunteți posesorii unui abonament pentru transportul de suprafață. Nu mai purtați grija cardului, de acum abonamentul îl aveți în aplicația YouthTB”, scrie compania într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Aplicația YouthTB din poate fi descărcată din:

În aplicație se completează formularul de înregistrare a contului, elevul sau părintele care îi completează solicită apoi eliberarea abonamentului din contul creat.

Ministerul Educației a anunțat recent parteneriatul cu STB, aceasta fiind la baza verificării automate de către aplicație a statutului de elev în SIIIR – Sistemul Informativ Integrat al Învățământului din România.

Exit mobile version