Abonamente fără carnet de elev și card STB pentru elevii din București și Ilfov. Pot obține gratuitatea direct printr-o aplicație care verifică în SIIIR dacă sunt elevi sau nu – tutorial VIDEO

87.402 vizualizări
Foto: captură STB / App Store
Elevii din București pot să-și genereze abonamentele pentru transportul public asigurat de STB SA printr-o aplicație anunțată de compania de stat cu o zi înaintea debutului cursurilor din acest an școlar. Astfel, aceștia nu mai au nevoie de carnet de note și nici de cardurile pe care funcționarii de la ghișeele STB le eliberau, pentru a putea circula gratuit pe tramvaie, autobuze și troleibuze, precum și pe liniile preorășenești din zona metropolitană București-Ilfov.

Pașii pe care un elev trebuie să-i urmeze pentru a obține gratuitatea pe transport fără card și carnet de elev, direct în aplicație, au fost descriși de STB într-un tutorial video.

„Elevi, de azi abonamentele gratuite pentru transportul în zona metropolitană București – Ilfov se pot obține și online. Simplu, comod, accesibil, fără să așteptați la centrele de vânzare, fără birocrație. În câteva minute de la instalare sunteți posesorii unui abonament pentru transportul de suprafață. Nu mai purtați grija cardului, de acum abonamentul îl aveți în aplicația YouthTB”, scrie compania într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Aplicația YouthTB din poate fi descărcată din:

În aplicație se completează formularul de înregistrare a contului, elevul sau părintele care îi completează solicită apoi eliberarea abonamentului din contul creat.

Ministerul Educației a anunțat recent parteneriatul cu STB, aceasta fiind la baza verificării automate de către aplicație a statutului de elev în SIIIR – Sistemul Informativ Integrat al Învățământului din România.


20 comments
 1. De ce nu se ofera gratuitate tuturor elevilo sub 18 ani? Desi noi platim taxe, copilul meu, cetatean roman, este inscris la o scoala neacreditata de Minister, si nu a beneficiat niciodata de reduceri. Mi se pare necinstit. Copiii din familii neplatitoare de taxe beneficiaza si de burse si de gratuitati iar cei ca al meu este marginalizati de stat. Oare sa fie o forma de control?

 2. Buna ziua, nu gasesc niciunde cum foloseste copilul acel cod QR !? Este nevoie sa il scaneze undeva, sau este suficient sa il aiba asupra lui la un eventual control?

 3. Pentru elevii care fac naveta cu trenul din Bucuresti in anumite localitati nu se elibereaza abonamente decat daca ai viza pe carnetul de note, dar bilete gratuite da chiar daca ai viza pe 2021-2022 Oare care este logica. Cum se poate pentru metrou si stb dar pentru trenuri nu.

 4. Chiar dacă copilul este înregistrat la o unitate de învățământ, aplicația nu îl găsește ceea ce înseamnă că datele ME și cele ale STB nu sunt sincronizate/integrate.

 5. Un ministru de nota 2.
  Interesul este sa dărâme învățământul cât se poate de mult. Adică acești copii minunați ai tarii sa nu li se dea șansă la un învățământ calitativ. Și sa iasă direct slabi calitativ pentru societate sa ne prosteasca în viitor și sa nu bage nimeni de seama de ce legi de kakao dau pe banda rulanta handycapa.. de guvizi.

 6. Da, initiativa este grozava, numai ca… aici intervine ceea ce se cheama factorul uman: nu toti elevii sunt inregistrati/actualizati in platformele ministeriale. Decalajul, din nou, intre teorie si practica… Acolo unde secrtetariatele sunt mai rezistente o platforma electronica este echivalentul sinuciderii. Si atunci se pun ca capra… in unghii!

 7. La ce mai trebuie aplicatii cand eu stiam decand lumea ca copii pana la 18 anii au acces la minloacele in comun gratuit acum daca sa zicem ca intra un copil care nu e la scoala si il prinde controlul ce face ii da amenda o noua prostie marca guvernul romaniei

 8. În acest caz, elevul trebuie sa aibe un telefon mobil la el… Era normal sa apară această informație explicit în textul articolului, nu să fie ghicită. pentru claselele primare și gimnaziale nu e asa de comod… Singura, măsură de apreciat ar fi introducerea valabilității pentru un an de zile întreg, care ar trebui transferată și la centrele de vânzare! O inițiativă de remarcat, însă mai trebuie gândite unele aspecte precum necesitatea/ sau posibilitatea reală a unei categorii de elevi de a beneficia real de această facilitate…

  1. Abonamentul se poate imprima. Aplicatia trimite abonamentul automat in format pdf pe adresa de email folosita la inregistrarea in aplicatie.

  2. Aceasta măsură a valabilității de 1 an de zile este de mult introdusa la centrele de vânzare. Cele 2 fiice au valabilitate pe abonamente 1 an de zile din mai anul acesta.

 9. De ce ministrul care nu meriți sa ți se vb cu d- nl ministru ai grija sa le fie bn doar copiilor din București asa cum face și Firea,da legi doar pt capitala,DC restul copiilor din aceasta tara călcată în picioare de voi toți care ocupați atateaaaa scaune pe care nu le meritați,nu beneficiază și ei nici măcar de 1 leu reducere la abonamente dar,de gratuitate totala,de de? Atâta diferența faceți încât ii tratați ca pe ultimii sclavi cum de altfel va bateți de noi toți romanii ăștia de rand.Ai modificat regulamentele scolare de le ai zăpăcit. Unde sunt acele drepturi măcar ale copiilor?

  1. Eu cred ca depinde si de primariile locale. Am vazut undeva in provincie ca primaria trimite autobuz pentru elevi , pentru ambele ture, pe zonele de unde vin elevii..

 10. In sfarsit ceva folositor si in beneficiul elevilor. Sa speram ca isi va indrepta atentia si catre comportamentul cadrelor didactice domnul ministru care mi a inspirat incredere inca de la inceputul mandatului sau. Domnule ministru tineti o tot asa pt ca tinerii, elevii si copiii sunt viitorul acestei tari care a avut de suferit din cauza multora… Sa readucem, prin acesti copii, speranta in sufletele romanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

UPDATE Guvernul a decis suspendarea prezenței fizice și la grădinițele și școlile private, acestea pot face școală online. Hotărârea de guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial / Briefing de presă la ora 13:00

Ședința de Guvern programată pentru ora 11:00, în care s-a decis suspendarea prezenței fizice și la școlile private, a început la o oră și jumătate întârziere față de la momentul…
Vezi articolul

Olimpiada Internațională de Chimie, găzduită de Japonia, s-a desfășurat online anul acesta. Marius Andruh: E un eveniment complex la care elevii visează să participe, nu să stea închiși într-un amfiteatru / Când se întâlneau toți în altă țară, se legau prietenii între ei

În perioada aceasta, când se desfășoară la Tokyo Jocurile Olimpice, un alt eveniment olimpic ar fi trebuit să fie găzduit fizic în Japonia – Olimpiada Internațională de Chimie. Însă, din…
Vezi articolul