Abordare scoțiană pentru recuperarea materiei pierdute în pandemie: e nevoie de opt ore în plus pe săptămână, timp de doi ani, pentru a acoperi pagubele produse de închiderea școlilor – grup de experți

Foto: © Shahid Khan - Dreamstime.com

Elevii ar avea nevoie de cinci ore pe săptămână în plus, timp de trei ani, sau de opt ore pe săptămână în plus, timp de doi ani pentru a recupera pierderile de învățare suferite din cauza pandemiei, în pofida faptului că școala a continuat, mai mult sau mai puțin, online. Așa consideră un grup de experți în educație din Scoția, parte a grupului de analiză Reform Scotland, în recomandări transmise guvernului local. Grupul respectiv a emis aceste recomandări în condițiile în care, din martie până acum, elevii din Scoția au întrerupt școala față în față pentru considerabil mai puțin timp decât alte țări, inclusiv România – doar patru luni din martie anul trecut, inclusiv prima lună și jumătate din acest an.

Echipa de experți independenți, The Commission on School Reform,  a revizuit recomandările emise inițial anul trecut și afirmă că măsurile remediale sunt necesare îndeosebi pentru șansa de succes în viață pentru elevii din medii dezavantajate. În condițiile în care în a doua jumătate a acestei luni Scoția intenționează să redeschidă școlile, mutate online ultima dată la începutul lui ianuarie a.c., Comisia estimează că elevii vor fi pierdut, în pandemie, 16 săptămâni de școală adecvată. De aceea, ea propune autorităților să ia în considerare următorul “necesar” pentru recuperarea pierderilor:

Comunicatul comisiei îl citează pe profesorul Lindsay Paterson, expert în politici educaționale la Universitatea din Edinburgh, potrivit căruia “deși mii de profesori au oferit învățare online de înaltă calitate, iar părinții au făcut tot ce-au putut să ajute, închiderea școlilor a dus la o pierdere masivă de învățare. Mulți copii vor fi regresat, în fapt, deoarece astfel de întreruperi îi pot face să uite ce au învățat în prealabil. Acum că se întrevede finalul perioadei de închidere a școlilor, e momentul să ne îndreptăm atenția asupra modurilor în care trebuie să recuperăm pierderile de învățare.”

Photo 58995009 © Shahid KhanDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version