Acordul de recunoaștere a vinovăției pentru șefa angajată la Școala Populară de Arte din Iași, care a primit dinainte subiectele date la concurs, a fost respins de judecători

Foto: Pixabay.com

Ultimul acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul ce o vizează pe Andreea Popovici, angajată ca şefă a Serviciului Artistic din cadrul Şcolii Populare de Arte din Iași, a fost respins de judecători, scrie Ziarul de Iași. Aceasta a știut dinainte subiectele date la concursul de angajare, potrivit sursei menționate. Dosarul urmează să se întoarcă la procurori, pentru refacerea cercetărilor.

Conform publicației citate, Andreea Popovici a făcut mai multe demersuri pentru a se angaja la Şcoala Populară de Arte din Iaşi. Instituţia era condusă de Vlad Baba, delegat în funcţie de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe. 

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași mai scriu că, la propunerea lui Baba, în organigrama Şcolii a fost introdusă funcţia de şef serviciu artistic, pe care urma să fie transferată Popovici. Transferul nu s-a mai putut realiza din cauza opoziţiei conducerii teatrului botoşănean, aşa că a fost necesară organizarea unui concurs. Ea a știut înainte subiectele care s-au dat la concurs și a obținut postul cu 95,17 puncte.

Acum, judecătorii au dispus respingerea acordului de recunoaştere a vinovăţiei şi trimiterea cauzei înapoi la procuror pentru continuarea urmăririi penale.

Citește și:
Cum se truchează un concurs la stat: procurorii anticorupție arată cum a fost creat un post „cu dedicație” pentru iubita unui om de afaceri, la școala de arte din Iași
Exit mobile version