Activista suedeză Greta Thunberg a defilat alături de sute de tineri la Milano, pentru protejarea climei. Mesajele participanților: “Lumea se trezeşte şi schimbarea va veni, indiferent dacă vreţi sau nu acest lucru”, “Nu există o planetă B”

Protest al tinerilor activiști de mediu la Milano / Foto: Twitter - Greta Thunberg

Sute de tineri au defilat vineri în centrul oraşului Milano, însoţiţi de activista suedeză Greta Thunberg, pentru a cere implementarea unor acţiuni mai rapide pentru protejarea climei, cu o lună înainte de cruciala conferinţă COP26, care va avea loc la Glasgow, informează AFP, citată de Agerpres și preluată de G4Media.ro.

După aproape doi ani de pandemie şi de restricţii care i-au forţat să manifesteze doar online, tinerii au revenit în spaţiile publice, aşa cum s-a întâmplat vinerea trecută la Berlin, tot în prezenţa Gretei Thunberg, imaginea oficială a acestei mişcări care a adus milioane de persoane pe străzile marilor oraşe din lumea întreagă în 2019.

„Trebuie să aducem în atenţie problema imensă pe care o reprezintă criza climatică”, a declarat Maria, o tânără de 15 ani cu chipul vopsit în verde şi purtând un costum de protecţie complet alb.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version