Admitere 2021 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș – peste 4.300 de locuri pentru sesiunea iulie-septembrie. Înscrierile online au început (P)

UMFST / Foto: Lucian Morariu

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST G. E. Palade Tg. Mureș) se evidențiază ca o instituție de învățământ superior și de cercetare, multiculturală, comprehensivă și dinamică, cu învățământ în limbile: română, maghiară, engleză, germană, franceză etc. 

„România are numeroase universități publice și private, fiecare dintre ele aducând valoare științifică și educațională. Între toate acestea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș este diferită și unică, motiv pentru care motto-ul de dezvoltare instituțională pe care și l-a asumat și care o reprezintă cel mai bine este: E Pluribus Unum – Dintre multe, Una!”

Rector Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei

Reforma curriculară a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș vizează modernizarea procesului didactic prin diversificarea programelor de licență, masterat și a celor postuniversitare din cadrul UMFST, ca și componente ale procesului de formare profesională de vârf și de formare continuă, a facilitat extinderea competențelor și implicit a oportunități în carieră.

Viziunea de dezvoltare a Universități de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș conturată în planul strategic instituțional, ancorată în valorile prezentului, realizabilă prin implicarea fiecărui membru al comunității academice, prin interesele și motivațiile sale, dar canalizate spre provocărilor educaționale și științifice viitoare, a fost și continua să fie o provocare majoră.

În cadrul UMFST, pe baza autonomiei universitare în corelație cu focusarea pe implementarea unui management educațional modern și complex, în vederea centrării învățării pe student, accentul se pune pe dezvoltarea programelor de mentorat academic și științific, precum și pe implementarea de servicii de consiliere educațională și de orientare în carieră. 

Obiectivul strategic al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș se concretizează într-o viziune comună pentru excelența în educație și cercetare obținută prin inovație, integrare și internaționalizare.

Axele academice si strategice inovative din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș se focusează spre următoarele programe:

UMFST lansează oferta educațională pentru sesiunea de admitere iulie/septembrie 2021 și vine în întâmpinarea candidaților cu opțiuni diversificate incluzând programe de studii de licență, masterat și doctorat. Pentru admiterea 2021, UMFST are o capacitate de școlarizare aprobată de ARACIS pentru: 

Pentru admiterea 2021, UMFST pune la dispoziția candidaților web-site-ul: https://adminfo.umfst.ro/. UMFST oferă un proces online de înscriere și admitere, unde candidații pot găsi informații relevante și detaliate despre fiecare program de studii, condițiile de admitere, calendarul admiterii, taxe, tematica examenului de admitere (biologie, chimie, chimie organică, educație fizică și sportivă) etc.

Cele mai importante informații privind calendarul admiterii 2021 la programele de studii de licență: Medicină, Medicină Militară, Medicină Dentară și Farmacie:

Cele mai importante informații privind calendarul admiterii 2021 la programele de studii de licenţă: Asistenţă medicală generală, Nutriţie şi dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, precum și la programele specifice Facultăţii de Inginerie şi Tehnologia Informaţiei, Facultății de Ştiinţe şi Litere „Petru Maior” și Facultății de Economie şi Drept:

Precizări importante privind prezența fizică la probele de admitere

Vor putea participa la examenul de admitere unde se susțin probe ce necesită prezența fizică doar candidații care vor demonstra una dintre condițiile:

UMFST pune la dispoziția candidaților posibilitatea de a efectua test antigen rapid cu 24 ore înainte de desfășurarea examenului de admitere.  

La programele de studii care au alocate locuri la buget (B), locuri finanțate de universitate (F) și locuri cu taxă (T), ocuparea acestor locuri se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform succesiunii: locuri la buget – locuri finanțate de universitate – locuri cu taxă. Precizăm ca pentru locuri finanțate din bugetul universității studentul nu achită taxă de școlarizare.

Oferta educațională a UMFST și repartizarea locurilor UMFST pentru admiterea din sesiunea iulie 2021 pe facultăți la programele de studii de licență specifice vizează:

Ca o noutate pentru admiterea 2021, UMFST a primit avizul de autorizare provizorie pentru încă două noi programe de studii de licență, iar admiterea și înmatricularea în anul universitar 2021/2022 se va face după emiterea H.G. de confirmare a lor în structura universității pentru programele de licență:

Foto: UMFST.ro

Oferta educațională a UMFST și repartizarea locurilor UMFST pentru admiterea din sesiunea iulie 2021 pe facultăți la programele de studii de masterat specifice vizează:

Oferta educațională a UMFST și repartizarea locurilor UMFST pentru admiterea din sesiunea iulie 2021 pe facultăți la programele de studii de doctorat vizează:

UMFST continuă bunele practici și pentru admiterea 2021 și oferă oportunitatea candidaților: rromi, românii de pretutindeni, celor care provin de la liceele din mediul rural și pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială de a opta din numărul total de locuri bugetate, în funcție de opțiunile existente pentru următoarele variante:

Întreabă-l pe Victor – un instrument inovativ bazat pe inteligența artificială

Pentru a veni în sprijinul viitorilor candidați, specialiștii Universității au creat pe platforma dedicată admiterii un asistent virtual bazat pe inteligență artificială, care are menirea de a răspunde instant întrebărilor referitoare la preadmitere și admitere.

Victor oferă răspunsuri la întrebări frecvente ale candidaților și capabil să extragă răspunsuri noi din propria bază de cunoștințe formată din documente, metodologii și regulamente publicate pe site-ul Universității și pe platforma dedicată admiterii.

Documente pentru înscriere la admiterea UMFST:

Informații privind evaluarea candidaților la admiterea 2021

Notă finală admitere = 90% x nota de la proba scrisă + 10% x media generală de la examenul de bacalaureat

Concursul de admitere se va desfășura pe baza unor chestionare (teste) conținând 100 de întrebări cu răspunsuri multiple.

Candidații înscriși la programul de studiu Medicină Militară, în cazul în care nu vor fi admiși pe loc la acest program de studiu, vor fi clasificați în ordinea mediei obținute la admitere și în cadrul programului de studiu Medicină, cu achitarea unei singure taxe de înscriere.

Notă finală admitere = 60% x media aritmetică a anilor de studiu IX-XI + 40% x media aritmetică a anilor de studiu la disciplina relevantă pentru domeniul de admitere (clasele IX și X (dacă disciplina relevantă s-a studiat doar în clasa a IX-a și clasa a X-a) sau clasele IX, X și XI (dacă disciplina relevantă s-a studiat și în clasa a XI-a).

Notă finală admitere = 90% x media probelor practice specific de concurs + 10% x media examenului de bacalaureat. 

Probele specific de concurs: proba de triatlon motric (eliminatorie: alergare pe 30 m plat cu start din picioare, pentasalt de pe loc, aruncarea mingii medicinale cu doua brate de deasupra capului, de pe loc) si proba de aptitudini motrice generale (traseu aplicativ). 

Probele video pentru programul de educație fizică și sport pot fi vizionate aici

Activități dedicate studenților din cadrul UMFST:

Media și link-uri UMFST

Pentru informații suplimentare despre Admiterea 2021 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș accesați https://adminfo.umfst.ro/, iar pentru înscriere accesați https://admitere.umfst.ro/.

Foto: Lucian Morariu / UMFST

Exit mobile version