Admitere liceu 2022. Niciun loc liber la liceele teoretice de stat din București, după prima etapă a repartizării computerizate / Numărul de locuri disponibile este mai mic decât cel anunțat inițial

Foto: © Udra11 | Dreamstime.com

Au fost afișate locurile rămase disponibile la licee în București, dar este mai mic decât cel anunțat inițial de minister, în condițiile care oricum locurile erau de 3 ori mai puține pentru elevii rămași nerepartizați în Capitală. Niciun liceu teoretic nu este de stat, dintre cele 12 licee cu locuri libere cu predare în limba română. Sunt fie licee private teoretice, fie de stat tehnologice, potrivit admitere.edu.ro.

Numărul elevilor care au rămas în afara repartizării la liceu, în Capitală, este de 3 ori mai mare decât numărul locurilor care au rămas disponibile după această primă etapă de admitere. Sunt 409 locuri libere pentru 1.216 elevi rămași nerepartizați în București.

Dintre aceștia, 7 copii cu medii peste 9 și 3 cu medii peste 8 care au rămas nerepartizați în prima etapă pentru că nu au pus suficiente opțiuni.

Există o neconcordanță pe numărul de locuri. Pe același site admitere.ro apare numărul de locuri neocupate pe județ: 409 pentru București, și pe altă pagină, pe cea a locurilor pe licee sunt disponibile doar 329 de locuri pentru liceele cu predare în limba română și 420 dacă adunăm locurile de la predare în limba maghiară și germană.

Elevii au de ales locuri la 12 licee: trei sunt teoretice, dar private cu tarife care ajung și la peste 10.000 euro pe an. Restul de licee sunt tehnologice și oferă specializări ca mecanică, electric, turism și alimentație, estetică și igiena corpului omenesc.

În țară, județele cu cel mai mare procent de locuri rămase libere sunt următoarele: Ilfov (15.81%), Călărași (12.56%), Caraș-Severin (12.46%), Arad (12.02%), Mureș (10.37%), Mehedinți (8.91%).

În Ilfov sunt 159 de locuri libere în 16 licee. Lista o găsiți pe site-ul inspectoratului școlar Ilfov. Județul Giurgiu este singurul județ unde nu a rămas nici măcar un loc neocupat. În Constanța doar două locuri au rămas neocupate, iar în Alba 12.

Cine se poate înscrie în etapa a II-a de repartizare

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la liceele. De asemenea, în aceeași categorie intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Pe 26 iulie are loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Calendarul pentru doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023:

25 iulie 2022: Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă;

26 iulie 2022: Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă;

27–28 iulie 2022: Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă;

28-29 iulie 2022: Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.

1-3 august 2022: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Notă: Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distincte alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

4-5 august 2022: Repartizarea candidaților în etapa a doua, de către comisia de admitere județeană / a Municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană sunt deja Municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean / al municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 11 iulie 2022.

6 august 2022: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Foto: © Udra11 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version