În București au rămas nerepartizați la liceu 1.216 elevi, anunță inspectorul școlar general, Vlad Drinceanu / Datele arată că mai sunt 409 locuri rămase libere pentru a II-a etapă – lista

14.738 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Călin
Numărul elevilor care au rămas în afara repartizării la liceu, în Capitală, este de 3 ori mai mare decât numărul locurilor care au rămas disponibile după această primă etapă de admitere. Numărul celor nerepartizați este de 1.216 elevi, potrivit declarației făcute de inspectorul școlar general pentru București, Vlad Drinceanu, la Euronews. Acesta a spus că motivul pentru care acești elevi nu au fost repartizați ar fi numărul insuficient de opțiuni de pe fișa de înscriere.

„Au fost repartizați 14.091 de elevi din înscriși pentru repartizarea computerizată, din care 11.794 sunt cei care au terminat școlile de proveniență în București, iar 2.297 provin din alte județe. Au rămas nerepartizați 1.216 elevi”, a declarat Vlad Drinceanu.

„Motivele pentru care nu au fost repartizați în principal sunt cele legate de ne completarea unui număr suficient de coduri astfel încât să poată fi repartizați computerizat, iar acești elevi se pot înscrie bineînțeles în etapa a doua de repartizarea în învățământul liceal”, a mai precizat inspectorul șef.

Drinceanu a spus că a doua etapă de admitere la liceu „are loc în perioada 1-3 august, la București se pot înscrie prin transmiterea fișei de înscriere pe adresa de e-mail admitere@ismb.ro în perioada 1-3 august sau la sediul Colegiului Național Școala Centrală, din strada Icoanei nr. 35, Sector 2. Asta se poate face cu programare telefonică prealabilă în perioada 27 – 28 iulie”.

Conform datelor din platforma de admitere 2022, locurile disponibile pentru București sunt:

Sectorul 1 – 87
Sectorul 2 – 43
Sectorul 3 – 87
Sectorul 4 – 20
Sectorul 5 – 0
Sectorul 6 – 172

Edupedu.ro a semnalat încă de la publicarea rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022 fenomenul devalorizării mediilor, iar în analiza publicată săptămâna trecută, după apariția ierarhiei pe București, arătam cum, practic, elevi cu note mari vor ajunge la licee la care anii trecuți s-a intrat cu medii mici. Pe scurt spus, media ultimului intrat la o specializare anul trecut a devenit irelevantă pentru anul acesta.

Suplimentarea numărului de locuri la liceu pentru clasa a IX-a a fost cerută în două petiții de către aproape 4 mii de părinți.

Ministrul Educației a declarat în acel context că sunt suficiente locuri la liceele din București.


22 comments
  1. Eu personal , m-am ocupat de lista liceelor si sincer…mi-a luat ceva timp . Evident ca si eu muncesc , insa mi-am facut timp pt aceasta lista si am luat in calcul mediile din ultimii ani nu doar media de admitere din 2021 .Ceea ce era normal sa o faca toti parintii . Era firesc ca si scoala sa indrume parintii , insa asa cum scrie cineva mai sus : ” Dacă acești părinți super ocupați cu altceva decât viitorul copiilor ar fi verificat notele de acum 2 ani, ar fi știut cum să completeze opțiunile, am verificat înainte mediile pe ultimii 5 ani, medii care se regăseau pe edu.ro. Dar acest lucru a necesitat timp, timpul ăla pe care unii părinți îl petrec pe Facebook, Instagram sau alte aplicații de genul “

  2. Consider ca singurul de vina in situatia aceasta este ministrul, deoarece dansul trebuia sa ia in considerare petitiile pentru suplimentarea locurilor. Au fost multi candidati, mult mai multi, fapt care ar fi trebuit sa l convinga sa faca acest mic sacrificiu, aducerea numarului de locuri la fel ca in anii de dinaintea pandemiei. este evident ceea ce a vrut si dansul, ocuparea locurilor si la liceele mai slabe.. insa probabil nu gandit prea bine situatia deorece, la momentul de fata, cu media 9 ai ocazia sa intrii la un liceu foarte slab. Daca dorinta acestuia de a ocupa si liceele care nu prezinta interes pentru elevi era atat de puternica , ar fi trebuit sa se straduiasca sa afle motivele pentru care liceul este atat de neplacut, ba chiar sa le schimbe.. aceasta este strict parerea mea, insa sunt sigur ca majoritatea parintilor sunt de acord cu mine.

  3. În București au rămas nerepartizați la liceu 1.216 elevi, anunță inspectorul școlar general, Datele arată că mai sunt 409 locuri rămase libere pentru a II-a etapă .
    Acesta a spus că motivul pentru care acești elevi nu au fost repartizați ar fi numărul insuficient de opțiuni de pe fișa de înscriere.

    Ba frate asta e pe treaba lui 1216 elevi nerepartizati si 409 locuri libere si motivul este ca nu au completat suficiente optiuni.

  4. Nu,nu aveți dreptate cum că părinții sunt principalii vinovați că nu au completat opțiuni suficiente.Principalii vinovați sunt cei de sus din Minister…pt că nu au suplimentat locurile in licee din momentul in care s-a văzut clar că sunt foarte multi elevi care au promovat examenul.Cei mai mulți din ultimii 10 ani.Noi părinții am sesizat de la început,dinainte de repartiție sa se suplimenteze locurile,de ce nu au luat în calcul petițiile?De ce au mințit cu nerușinare că sunt locuri suficiente??Explicați personal, dumneavoastră, domnule Cimpeanu tuturor copiilor care incep o noua etapa in viață deja cu dezamăgire in suflet,de ce nu s-au încadrat la liceele dorite deși aveau medii chiar peste cele de anul trecut!!! Ștergeți dumneavoastră fiecare lacrimă a copiilor care pornesc un drum important in viață,deja cu un picior in groapă!!!

    1. Nu se putea estima corect grila de opțiuni, în București. Pentru cei cu medii între 8 și 9 decalajul fata de anul trecut a fost de aproape 2 puncte, nimeni nu se aștepta ca, la licee unde în 2021 ultima medie a fost 6,97 anul acesta este 8,20. A fost o bătaie de joc ,se puteau suplimenta clase la multe licee și se putea opta pentru 28/30 elevi pe clasa asa cum a fost nu demult și asa cum va fi după ce se vor face transferuri pentru cei ce vor avea aceasta “posibilitate”

    2. Corect, și tot aceeași părinți care nu s-au uitat și la mediile din 2020, similare cu anul acesta. Dacă acești părinți super ocupați cu altceva decât viitorul copiilor ar fi verificat notele de acum 2 ani, ar fi știut cum să completeze opțiunile. Noi, cu media 9.07 am intrat la opțiunea 6, dar am verificat înainte mediile pe ultimii 5 ani, medii care se regăseau pe edu.ro. Dar acest lucru a necesitat timp, timpul ăla pe care unii părinți îl petrec pe Facebook, Instagram sau alte aplicații de genul. Dar este sport national să ne plângem, nu să căutăm soluții.

  5. Buna ziua! Îl întreb pe dl Ministru cu respect dacă cunoaște cat costa taxele o luna la un liceu particular, ca doar a spus ca sunt sunt locuri suficiente și a recomandat liceele particulare. Oare cum poate plăti un părinte care își creste singur copii cu salariu minim pe economie un liceu particular? Îl întreb pe dl. Ministru dacă copii cu media de 7 și 8 a întrat la un.liceu în care anii trecuți se întra cu 3 și 4, unde au întrat cei cu medii cu 5 și 6. Ce viitor au copii noștri cand stiu ca au învăț și meritul lor se rezuma intr un liceu de nota 4. De ce copii nostrii nu au aceleași drepturi ca copii rromi? De ce ei ocupa locuri cu medii mici la licee bune chiar de top iar copii noștri nu sunt acceptati?De ce se dau voie copiilor din alte județe sa fie repartizați pe locurile din.Bucuresti in condițiile în care locuri nu sunt suficiente nici pentru cei de aici. Asa arata România educata.

  6. Sunt unul dintre elevii care au rămas nerepartizati, am avut 37 de opțiuni fiecare liceu și profil selectat de către mine erau în jurul mediei obținute, un exemplu bun este liceul Iuliu Maniu pe profilul științe sociale, acesta cu media 5.50 anul trecut, anul acesta ultima medie a fost 7, mi se pare total inutil faptul ca indiferent de liceu toate cresc cerința unei medii mari, din acele 400 de locuri ramase nu completați decât 1/3 din populația elevilor din București, vi se pare normal? Sunt undeva între nr ul 700-800 în ierarhia celor nerepartizati, ce voi face eu va întreb? Nu am o familie bogata sa merg la un liceu privat și pot fi oricând luat în ras de către prietenii/alți elevi, rămân pe dinafara, și după va întrebați de ce se lasă copiii de școală.

  7. Ne-ati terminat psihic copii! Copil cu media 8 sa nu fie repartizat??? Ati distrus tara asta cu legile facute de incompetenti, un sistem mizerabil!

  8. Nu îmi vine sa cred ca v-ați batul joc de toti copiii in care s-a investit iubire au educație. Au intrat copii cu medii de 7,50 la licee cu medii sub 5. Nu inteleg de ce dati vina pe parinti ca nu au completat opțiuni când adevarul este undeva in spate, faptul ca nu ați suplimentat locuri. O bătaie de joc. Rusineeeeee

  9. Este o bataie de joc la adresa viitorului acetei tari. Este vorba de suflete de 14-15 ani care nu inteleg de ce ei nu au voie la o educatie decenta. Am un copil care a reusit sa intre la optiunea cu numarul 35 avand nota finala 9.08…….

    Multumim Dl. MINISTRU

    1. Sunt inca in soc, este incredibil ce sa intampla! Copilul meu cu media 8, nu a fost repartizat!
      Va inteleg perfect, isi bat joc de copii nostri….

    2. Si la mine cu 7.67 a intrat la opțiunea 70, adică la un liceu în care anii trecuți se întra cu 3 și 4. Ma întreb oare copii cu 5 și 6 la evaluare unde au întrat, dacă cei cu 7 și 8 au întrat la licee de 3 și 4. Unde vor ajunge copiii ăștia. Ce viitor vor avea si ce speranțe de la acest sistem care nu face nimic, iar dl. Ministru spune ca sunt locuri și la particular
      Câți părinți au posibilitatea sa plătească un liceu particular, în condițiile în care o luna la particular inseamna salariu unui singur părinte și sunt copii crescuți de un singur parinte. Rușine tuturor celor care nu s au implicat și au aruncat pisica în gradina părinților.

  10. Bună ziua,degeaba au făcut părinții petiție sa se suplimenteze locurile in licee!!In momentul in care lista cu elevii înscriși la evaluare a fost publicată de atunci trebuiau luate măsuri!!Ministrul Educației a spus sus și tare că sunt locuri suficiente in București pt toți copiii!!Minciuni!!Ați demoralizat copiii!Copii buni care au învățat 8-9 ani nu intra la un liceu dorit pt că nu s-a vrut suplimentarea locurilor.Educatia din Romania este pe moarte!!!Ce semănați ,aia veți culege domnule Ministru al Educației!

  11. Se pare ca din nou autoritățile au fost luate prin surprindere de numărul mare de absolvenți versus număr de locuri in Bucuresti, se accepta oricâți copii din alte județe în ciuda faptului ca numărul de locuri este insuficient și pentru cei din Bucuresti ,anul acesta s-a întrat cu 2 puncte diferența în plus la licee tehnice și cu medii de peste 8.Ceva nu funcționează,sistemul de valori este la pământ iar efectul se va vedea peste câțiva ani. Părinte sa nu fii , elev sa nu fii, în rest totul funcționează perfect cf.dlui ministru !!! Mai grav este ca tot acest joc este în dezavantajul sănătății emoționale a copilului.

    1. Buna ziua .
      V-ati batut joc de copii . Cu 9.21 a intrat pe poziția 10 la 2 ore de casa !!!! Fără posibilitatea de a se transfera la liceul dorit pentru 20 de sutimi .

      Rusine educației romane !

  12. Niste incompetenti!! Cum sa ramana elevi nerepartizati si locuri libere??? Cat de greu poate fi ca elevilor care bifeaza prea putine optiuni sa li se genereze automat optiuni de catre computer?

  13. După cum se discuta înainte de repartizare e simplu:
    Avocat pentru 600 de elevi , proces și daune interese plătite de ministrul care a zis ca sunt locuri suficiente.

    1. Buna ziua tuturor, anul acesta este unul atipic si cand zic atipic incerc sa argumentez:
      – in procesul de consiliere din partea scolii unde a absolvit copilul meu indicatia a fost 1,5 punct in sus si in jos pata de brosura publicata;
      – numarul la noi de optiuni a fost de 74 (am pus tot ceea ce se putea pune -coduri- pe filologie- la liceele care aveau acest profil si note in brosura), total insuficiente deoarece copilul meu nu a fost repartzat;
      – la acest moment lucrurile sunt destul de complicate, pentru copii care au avut medii de 7si 8 deoarece au ramas pe dinafara;
      – migratia dintr-un judet in altul (ma refer la numarul de solicitari) nu este trecuta pe nicaieri, nu spun ca nu este permisa, spun doar ca nu ai cum sa o anticipezi;
      – nivelul procentual de anul acesta de promovabilitate este unul destul de ridicat fata de ceilalti ani, alt aspect care a influientat regula jocului;

      Acestea sunt cateva din aspectele care au rezultat la aceste cifre din punctul meu de vedere acest an. Ma gandesc ca poate pe Bucuresti si nu numai sa se gaseasca suficente resurse si intelegere pentru a putea suplimenta locurile in asa fel incat acesti copii care nu sunt deloc nepregatiti sa poata accesa un liceu bun.
      Multumesc.

  14. Efectul acestei cosmetizari a sistemului de invatamant va fim vizibila curand, cand generatia aceasta va ajunge la BAC. Daca nu va fi acelasi, avid de imagine, ministru sau altul ca el, bacul va rasturna multe ierarhii. De altfel asta s-ar putea intampla deja de la anul, dupa ce vor parcurge clasa a IX a. S-ar putea sa vedem rezultate socante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere Liceu 2020, în Monitorul Oficial. Obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5 a fost eliminată, iar școlile primesc o zi dedicată înscrierii candidaților

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial ordinul 5.532 din 11 decembrie 2019, care elimină obligativitatea școlii profesionale pentru elevii cu medii sub 5. Edupedu.ro a publicat în exclusivitate, informația…
Vezi articolul