Adriana Pistol (INSP): Dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită / Ar trebui revenit la purtarea măștii și în aer liber

Foto: Pixabay.com

Adriana Pistol, directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că, dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice de COVID la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită. Aceasta a recomandat revenirea la purtarea măștii și în aer liber, informează G4Media.ro.

Întrebată dacă ar trebui să fie purtată masca de protecție și pe stradă, având în vedere situația epidemiologică, Adriana Pistol a spus: „Din punct de vedere epidemiologic, mie mi se pare o măsură care ar trebui reluată. (…) Eu, personal, port masca pe stradă”.

În legătură cu estimarea INSP – că la finalul lunii octombrie să se ajungă chiar și la 15.000 de infectări zilnice – Adriana Pistol a explicat că se poate ajunge chiar și într-un scenariu mai rău.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version