Adriana Pistol (INSP): Dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită / Ar trebui revenit la purtarea măștii și în aer liber

422 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Adriana Pistol, directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că, dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice de COVID la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită. Aceasta a recomandat revenirea la purtarea măștii și în aer liber, informează G4Media.ro.

Întrebată dacă ar trebui să fie purtată masca de protecție și pe stradă, având în vedere situația epidemiologică, Adriana Pistol a spus: „Din punct de vedere epidemiologic, mie mi se pare o măsură care ar trebui reluată. (…) Eu, personal, port masca pe stradă”.

În legătură cu estimarea INSP – că la finalul lunii octombrie să se ajungă chiar și la 15.000 de infectări zilnice – Adriana Pistol a explicat că se poate ajunge chiar și într-un scenariu mai rău.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Zeci de profesori și specialiști în drept, alături de reprezentanți ai societății civile, solicită înființarea unei comisii parlamentare comune pentru revizuirea Constituției: “Este necesară o dezbatere chibzuită, fundamentată științific și transparentă”

Cadre didactice, specialiști și pasionați de drept constituțional, precum și reprezentanți ai societății civile din România le solicită, printr-un apel public, parlamentarilor să ia în considerare înfiinţarea unei Comisii speciale…
Vezi articolul