Alexandru Rafila, despre focarul de la Școala 28: Discutăm de un pretext, nu de o situație care să pună în pericol deschiderea școlilor

Alexandru Rafila / Foto: caspa.ro

Epidemiologul Alexandru Rafila (care este și deputat PSD), a precizat că din punctul său de vedere focarul cu noua tulpină de Covid, izbucnit la Școala Nr.28 din Sectorul 2 al Capitalei, nu ar trebui privit ca un impediment în demersul deschiderii școlilor, din 8 februarie cum s-a preconizat, scrie G4Media.ro.

Rafila apreciază că neglijențe ale unor persoane care lucrează în „instituții publice”, și implicit focare, pot apărea oriunde și că ceea ce s-a întâmplat la Școala 28 nu ar trebui agățat neapărat de activitatea din  școli.

„În mod greșit știrea cu focarul de la Școala 28 a fost agațată de reînceprea școlii. Dar n-are nicio legătură. Nu știu de unde s-a ajuns la concluzia că deschiderea școlii e pusă în pericol de focare precum acesta. Păi, focare pot apărea oriunde, da, extinderea focarelor poate avea loc în orice instituție publică, dar invocarea câtorva focare reprezintă un pretext, nu poate fi vorba despre o situație care să pună în pericol deschiderea școlilor”, a comentat Alexandru Rafila, luni seara, la Digi24.

Articolul integral pe G4Media.ro

Foto: caspa.ro

Exit mobile version