Anatolie Topală, ministrul Educației din Republica Moldova: Accesul la infrastructură de cercetare din România și granturile comune sunt un sprijin enorm care adaugă valoare la ceea ce facem noi pentru a-i sprijini pe tineri să vină înspre știință

Foto: mec.gov.md

Anatolie Topală, ministrul Educației din Republica Moldova, a declarat la ceremonia de deschidere a Conferinței Smart Diaspora 2023 organizată la Timișoara, că „accesul la infrastructură de cercetare din România și granturile comune sunt un sprijin enorm care adaugă valoare la ceea ce facem noi pentru a-i sprijini pe tineri să vină înspre știință și oferă oportunități pentru cercetătorii din Republica Moldova să se implice în proiecte internaționale în domenii cheie”. Ministrul Educației din Republica Moldova a mai spus: “Vă rog să nu ratăm aceste oportunități istorice. Sunt oportunități pentru noi de a ne apropia de locul nostru, firesc, în casa noastră comună, de Uniunea Europeană”.

„Pentru noi, resursele puse azi la dispoziția cercetătorilor sunt investiții în viitorul unei societăți în care căutarea cunoașterii și crearea de valoare intelectuală să devină un reflex. Pentru asta vă încurajez să puneți la cale proiecte bilaterale, dar și să lucrați împreună pentru a câștiga proiecte Horizon Europe”, le-a transmis Topală cercetătorilor.

Cele mai importante declarații făcute de Anatolie Topală, ministrul Educației din Republica Moldova:
Citește și:

Ministrul Cercetării și Inovării, Sebastian Burduja: “Cred că țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori”
Exit mobile version