Anchetă penală şi administrativă împotriva profesorului din Neamț care a cerut poze nud unei eleve

Captura dupa discutiile intre profesorul si eleva din Piatra Neamt / Sursa: Facebook - RISE Project

Poliţiştii au declanşat o anchetă penală împotriva profesorului de matematică de la Liceul ‘Dimitrie Leonida’ din Piatra-Neamţ care ar fi solicitat poze nud unei eleve, în vârstă de 21 ani, de la o clasă de seral, potrivit Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu, a precizat, miercuri, că în cauză sunt efectuate cercetări pentru infracţiunea de hărţuire sexuală.

Reprezentanta poliției a declarat pentru sursa citată:

În paralel, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă pe baza plângerii formulate de elevă.

Inspectorul şcolar general Mihai Obreja a declarat, pentru AGERPRES, că în cazul profesorului acuzat de hărţuire sexuală se va ajunge, cel mai probabil, la desfacerea contractului de muncă.

De asemenea, directoarea adjunctă a liceului a demisionat, marţi seara, la solicitarea conducerii ISJ Neamţ, din cauza faptului că nu a informat conducerea instituţiei despre incident şi a făcut declaraţii în presă care au discriminat-o pe elevă, potrivit Agerpres. Ministrul Sorin Cîmpeanu menționa la Digi24, aseară, o demitere.

Citește și: Abuzurile unui profesor de la un liceu din Piatra Neamț la adresa unei eleve, prezentate de RISE Project / I-a cerut tinerei poze nud, apoi au început insultele și intimidările / Inspectoratul anunță cercetări în acest caz
Exit mobile version