Anisie: Trebuie să luăm măsuri de la toamnă în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă

FOTO: gov.ro

“Trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a declarat ministrul Monica Anisie la Digi24. Aceasta a spus că nicio clasă nu mai poate avea mai mult de 30 de elevi, cum a fost până acum.

Scenariul ăsta nu-l văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a spus Monica Anisie.

Reamintim că Ministerul Educaţiei e obligat să aplice reducerea planurilor-cadru, adică a numărului de ore de la clasă până la începutul anului şcolar următor, potrivit legilor în vigoare.

În noiembrie 2019 Monica Anisie, declara că „Noile planuri-cadru cu un număr redus de ore vor fi puse în consultare publică în ianuarie 2020” iar până acum niciun plan-cadru nu a fost publicat de Minister.

Planul-cadru, generic, este documentul care conține numele materiilor pe care le studiază elevii în fiecare clasă, precum și numărul de ore care îi este repartizat fiecărei materii.

“Legea prevede că trebuie să reducem și numărul de ore. Dar nu poți să lași, de exemplu, 3 ore la Limba română și o programă construită pentru 5 ore. De aceea trebuie corelate între ele numărul de ore și programa”, a continuat ministrul Educației, în noiembrie 2019.

 

FOTO: gov.ro

Exit mobile version