Anisie: Trebuie să luăm măsuri de la toamnă în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă

18.809 vizualizări
FOTO: gov.ro
“Trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a declarat ministrul Monica Anisie la Digi24. Aceasta a spus că nicio clasă nu mai poate avea mai mult de 30 de elevi, cum a fost până acum.

Scenariul ăsta nu-l văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a spus Monica Anisie.

Reamintim că Ministerul Educaţiei e obligat să aplice reducerea planurilor-cadru, adică a numărului de ore de la clasă până la începutul anului şcolar următor, potrivit legilor în vigoare.

În noiembrie 2019 Monica Anisie, declara că „Noile planuri-cadru cu un număr redus de ore vor fi puse în consultare publică în ianuarie 2020” iar până acum niciun plan-cadru nu a fost publicat de Minister.

Planul-cadru, generic, este documentul care conține numele materiilor pe care le studiază elevii în fiecare clasă, precum și numărul de ore care îi este repartizat fiecărei materii.

“Legea prevede că trebuie să reducem și numărul de ore. Dar nu poți să lași, de exemplu, 3 ore la Limba română și o programă construită pentru 5 ore. De aceea trebuie corelate între ele numărul de ore și programa”, a continuat ministrul Educației, în noiembrie 2019.

 

FOTO: gov.ro


7 comentarii
  1. Cata ipocrizie! Doamna ministru, cum mai puțini elevi în clase cand școlile si grădinițele sunt super-aglomerate, cu grupe de peste 30 copii?! La scoala lui fiu-meu se învață în 3 schimburi (din clasa a doua a intrat în schimbul 2, intermediar), vreti cumva sa mai adăugați un al 4-lea schimb de noapte? Sunt 32 în clasa. Exista si clase cu 34-35 elevi, dumneavoastră știți asta? Ati construit școli și grădinițe pentru copiii noștri? De ce nu se respecta legea de anul trecut privind reducerea numărului de ore? De ce nu procedati la aerisirea materiei? Aveti răspuns la vreo întrebare? In afara de “o sa vedem dacă…”….

  2. Este bine sa fie mai putini elevi in clasa,dar este clar ca in trei luni nu se pot construi scoli ,deci este imposibil de realizat,dar ministerul ,profesorii si sindicatele sustin asta fiindca cei avantajati sunt profesorii.
    Este votata din 2019 lege sa fie mai putine ore la inv.primar,gimnazial si liceal,asta se poate realiza pana in toamna din 2020 ,nu sunt necesare cheltuieli in plus,dimpotriva vor fi mai putin profesori,dar ministerul ,sindicatele si profesorii nu vor asta ,ei fac totul ca invatamantul sa fie numai in interesul profesorilor,interesele elevilor sunt ignorate de 25 ani.
    Asta este realitatea, invatamantul din Romania este pentru profesori ,nu pentru elevi.

  3. La clasele primare numarul de ore este de 20. Numai la clasa a-IVa sunt 21 de ore, iar la clasa pregătitoare sunt 19 ore săptămânal. Ce sa reducem?

  4. Foarte buna initiative. In plus ar mai trebui sa studieze chestiuni practice la ore. Cel putin la orele de stiinte. Copii nu au nevoie de atatea formule. Au nevoie mai degraba sa inteleaga la ce le trebuiesc acele formule. Sunt fost professor de fizica si chimie si parinte. Deci vorbesc din ambele puncta de vedere.

    1. O fi cu doi? O fi cu trei? Greu cu “i”-urile astea, nu-i asa, doamna fosta (din fericire) profesoara? Nu-i bai mare, nu “trebuieste” sa va faceti griji. “Decat” niste vorbe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Senatorul Ștefan Pălărie, inițiatorul legii depolitizării numirii directorilor interimari, reintoarsă de Iohannis: România educată … mai încolo, nu astăzi / O decizie politică de a ține captive școlile în mâinile filialelor politice de județ

Senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie, inițiatorul legii care prevedea ca directorii interimari din școli să nu mai fie numiți politic, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis de a o întoarce…
Vezi articolul
Cum sprijină guvernul britanic universitățile

Vaccinul împotriva COVID 19 al companiei Moderna va fi testat în curând și pe copii. Expert american în sănătate: E nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții?

Compania farmaceutică Moderna intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său pentru coronavirus în rândul copiilor, scrie New York Times, care citează un anunț al companiei. Testele vor include copii…
Vezi articolul

Concursuri publice pentru funcția de președinte al Agenției care acreditează și autorizează școlile – ARACIP și pentru membri consiliului de conducere, solicitate Ministerului Educației de mai multe ONG-uri din Educație, după demisia președintelui interimar

Organizarea de concursuri publice pentru funcțiile de președinte și membri consiliului de conducere ale Agenției care acreditează și autorizează școlile – ARACIP au fost solicitate Ministerului Educației de mai multe…
Vezi articolul