Antonia Pup acuză presiuni asupra părinților, după ce a anunțat că refuză banii de la Guvern: Nu îmi mai sunați părinții să îi convingeți să îmi închidă gura

Fosta președintă a Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, acuză presiuni asupra părinților, după ce vineri anunțat public pe contul său de Facebook că refuză banii de la Guvern. Era vorba despre un premiu de 3.000 de lei pentru toți elevii care au luat 10 la Bac, Antonia Pup fiind una dintre elevele care au avut media 10 la sesiunea din iulie a examenului național.

„Dacă părinții mei lucrează la stat, iar eu mă iau de Guvern, asta înseamnă că trebuie să accept ca ei să fie trași la răspundere pentru cum aleg eu să mă poziționez în raport cu Executivul?

Tatăl meu a fost atenționat asupra ultimei mele postări și aparent unii dintre dumneavoastră susțineți cu tărie că gestul meu a fost arogant și că pe mine mă dau banii afară din casă”, susține Pup, fostă președinte CNE, actual studentă la Universitatea de Vest din Timișoara.

„Nu aș mai fi putut să mă uit în oglindă dacă știam că eu am luat bani de la Guvern când Guvernul nu asigură un minimum de resurse igienico-sanitare pentru elevii dezavantajați, în plină pandemie.

Voi puteți să vă mai uitați în oglindă când știți că acei copii nu au ce mânca de pe o zi pe alta și voi le vorbiți despre platforme educaționale online?

Ați făcut prea puțin pentru acei copii, din martie până acum, ca să mă faceți să cred că acei bani nu sunt murdari de iresponsabilitate”, mai scrie fosta elevă.

Antonia Pup a scris vineri „Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”, după ce a argumentat faptul că nu vrea să primească premiul respectiv.

„Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: “ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”, “mergi la Untold pe gratis?”. Untold nu se mai ține, iar despre bani pot să vă spun următorul lucru: nu îi iau”, scria Pup.

Foto: CNE

Exit mobile version