Antonia Pup acuză presiuni asupra părinților, după ce a anunțat că refuză banii de la Guvern: Nu îmi mai sunați părinții să îi convingeți să îmi închidă gura

9.161 de vizualizări
Fosta președintă a Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, acuză presiuni asupra părinților, după ce vineri anunțat public pe contul său de Facebook că refuză banii de la Guvern. Era vorba despre un premiu de 3.000 de lei pentru toți elevii care au luat 10 la Bac, Antonia Pup fiind una dintre elevele care au avut media 10 la sesiunea din iulie a examenului național.

„Dacă părinții mei lucrează la stat, iar eu mă iau de Guvern, asta înseamnă că trebuie să accept ca ei să fie trași la răspundere pentru cum aleg eu să mă poziționez în raport cu Executivul?

Tatăl meu a fost atenționat asupra ultimei mele postări și aparent unii dintre dumneavoastră susțineți cu tărie că gestul meu a fost arogant și că pe mine mă dau banii afară din casă”, susține Pup, fostă președinte CNE, actual studentă la Universitatea de Vest din Timișoara.

„Nu aș mai fi putut să mă uit în oglindă dacă știam că eu am luat bani de la Guvern când Guvernul nu asigură un minimum de resurse igienico-sanitare pentru elevii dezavantajați, în plină pandemie.

Voi puteți să vă mai uitați în oglindă când știți că acei copii nu au ce mânca de pe o zi pe alta și voi le vorbiți despre platforme educaționale online?

Ați făcut prea puțin pentru acei copii, din martie până acum, ca să mă faceți să cred că acei bani nu sunt murdari de iresponsabilitate”, mai scrie fosta elevă.

Antonia Pup a scris vineri „Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”, după ce a argumentat faptul că nu vrea să primească premiul respectiv.

„Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: “ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”, “mergi la Untold pe gratis?”. Untold nu se mai ține, iar despre bani pot să vă spun următorul lucru: nu îi iau”, scria Pup.

Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 315 de absolvenți de liceu careu au luat media 10 la Bacalaureat vor beneficia de stimulente financiare din partea Guvernului. Cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei.Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Foto: CNE


16 comments
 1. Ok fetițo, am înțeles, ți-ai făcut numărul, ai atras atentia! Mă amuză faza cu amenințările! Parca ești Dragnea cu asasinii plătiți!

 2. Cine sa ii inchida gura?! Ea este cea care ii blocheaza pe pagina ei pe cei care nu sunt de acord cu ea, care o demasca, care ii observa greselile gramaticale si de exprimare. Ea este cea care ii reduce la tacere. Este o pustoaica fățarnică, corupta deja. Cand i-am contestat nota 10 luata pe ,,merit” in comentarii pe facebook la postarea ei, a ales sa ma blocheze pe mine si pe multi altii. Un om fara caracter care nu isi asuma nimic. Este plina de minciuni. Cum a fost aleasa ca reprezentant al elevilor? Cum a luat ea 10 daca face greseli colosale? Cu ce este amenintata si de ce ar fi amenintata? Ca refuza bani? Nu vedeti ca va manipuleaza?

 3. Daca refuzi 3000 lei pentru ca au nevoie altii de ei inseamna ca ai incredere in guvern sau cine ii imparte sa faca lucruri mai bune cu ei decat tine. Poate aici greseste putin domnisoara Pup. Sunt sigur ca daca e de nota 10 gasea un mod mai bun sa foloseasca acei 3000 de lei si sa le ofere acelor elevi batuti de soarta un ajutor mai bun decat vor primi din refuzul ei.

 4. Domnișoara Pup are dreptate și apreciez curajul ei. Cine nu cunoaște sistemul de învățământ de stat în țara noastră nu știe că starea ei este foarte aproape de politica actuală a Belarusiei: politicieni au poziționat oamenii lor în conducerea școlilor, inspectoratelor, instituțiilor colturale și oriunde se poate, iar acești oameni sunt dispuși să facă orice lucru, numai pozițiile lor să rămână asigurate. Schimbare nu va fi niciodată fără tinerii care nu ascund adevărul crud că învățământul de stat este în ruine și care au curajul să critice autoritățile în orice împrejurimi. După cum văd, în momentul de față o parte a societății s-a ajuns la schimbarea mentalității.

  1. Puteti aprecia ce doriti, insa raspunsul dvs se indeparteaza de subiect. Pentru ca n-are rost sa scriu de doua ori, o sa-mi dau singur copy-paste la un comentariu facut anterior despre vedeta in devenire a social-media si a politicii romanesti de stanga:
   “Cronologie: pe 23 iulie apare in Adevarul un articol care spune ca guvernul intentioneaza sa premieze copiii de 10 ( https://adevarul.ro/educatie/scoala/guvernul-vrea-ofere-bani-elevilor-obtinut-10-examenele-nationale-1_5d372d3b892c0bb0c6c26ffb/index.html) Domnisoara isi stia rezultatul. Nu spune nimic (n-o banuiesc de lipsa de informare, ea, membra in comitete si comitii). Hotararea se aproba joi, 27 august. Ea publica pe Facebook vineri 28 august, in prima zi a campaniei. Elementary, my dear Watson…”
   Va astept sa comentam, fie si in orice IMPREJURIMI, cum spuneti dvs.

 5. Cei care o acuza pentru gestiul sau cred ca nu au citit articolul in intregime , ori nu inteleg gravitatea situatiei .
  Este un exemplu demn de urmat

 6. Ce rău am ajuns…pana anul asta aveam de toate, toți copiii aveau ce manca și mergeau zilnic la școală, iar acum au venit ăștia și nu mai avem de niciunele. Rau este când ești rupt de realitate…si mai ales când minți…

 7. Felicitări!
  Greu mai găsești oameni care să aibă curajul sa ia atitudine indiferent de consecințe.
  Libertatea de expresie înseamnă democrație dragi guvernanți, nu opoziție.
  Aroganța e la voi!

 8. Genul ala de om care niciodata nu se va intelege cu nimeni, fiind nu un lider, ci, un revoltat fara revolta si aroganta. Ii place sa fie in centrul atentiei, altfel, ar fi ca orice alt elev din tara asta care a luat cu zece Bacalaureatul, mai exact…low profile, mai ales ca nu mai are acum scuza ca reprezinta elevii si de asta ii place sa se tot dea in stamba. Nu cred in bunavointa ei pentru semenii ei elevi, pare falsa, rautacioasa si mereu Gica-contra. Si nu, nu il suport pe Orban.

 9. Nu, nu minte, este adevărat că dacă cineva le spune adevărul, trec la persecuții și intimidări asupra membrilor familiei sale.

  1. Da cititorule! Si sunt condusi de unu Torquemada! Io zic sa ne zavoram in pivnite! Sa nu patim ca Galileo, saracu’. Ca si ala spunea adevarul!

 10. Este de apreciat gestul tău, nu te-ai pregătit pentru banii lor, ci pentru maturizarea ta, ca să devii OM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce a modificat Sorin Cîmpeanu structura anului școlar și data Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, plus Admiterea la liceu: Dacă nu ar fi fost această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor. În București, încă de mâine

Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea…
Vezi articolul