Antonia Pup, fostă elevă cu 10 la Bac și ex-președintele Consiliului Elevilor, refuză 3.000 de lei de la Guvern: Vreți performanță? Aduceți profesori buni în rural, creșteți bursele nu doar atunci când folosiți asta drept un laitmotiv electoral

Foto: CNE

Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: “ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”, “mergi la Untold pe gratis?”. Untold nu se mai ține, iar despre bani pot să vă spun următorul lucru: nu îi iau. Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”, a scris pe Facebook Antonia Pup, elevă de 10 la Bac și fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

Ea le amintește politicienilor că dacă vor să răsplătească performanțe, atunci mai bine ar oferi burse de excelență și să găsească soluții pentru sărăcia în care trăiesc aproape jumătate din copiii țării.

Vreți performanță? Scoateți elevii acestei Românii din sărăcie și faceți centre de excelență, aduceți profesori buni în mediul rural, creșteți bursele de performanță nu doar atunci când folosiți asta drept un laitmotiv electoral. Bacul este un examen de certificare a competențelor, în niciun caz un concurs cu premii, iar orice acțiune privind promovarea acestuia drept un concurs nu face decât să perpetueze un model toxic în școala românească și să adâncească faliile dintre noi”, a avertizat Pup. 

În acest context, ea face face „un apel către toți ceilalți elevi eligibili pentru Marele Premiu, adică bani murdari și “momeală” de scurtă durată: gândiți-vă că sunteți pe cale să fiți pozați și folosiți de aceeași oameni care au închis ochii atunci când 900.000 de elevi au întrerupt școala online din cauza sărăciei.”
Guvernul a aprobat în ședința de joi o Hotărâre de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale.

Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 315 de absolvenți de liceu careu au luat media 10 la Bacalaureat vor beneficia de stimulente financiare din partea Guvernului. Cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei.Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Foto: CNE

Exit mobile version