APLICAȚIE Învățare prin joacă, resurse educaționale digitale și management școlar cu sKOOLvers pentru tablele interactive din școli: Elevii pot învăța pe modele 3D și să călătorească în istorie cu ajutorul imaginilor la 360 de grade

Foto: sKOOLvers

Cum ar fi dacă elevii ar putea studia animalele și plantele la orele de biologie din gimnaziu pe modele interactive 3D la tabla interactivă din clasă? Sau dacă ar putea ajunge în câteva secunde într-un sit arheologic roman, dar animat de agitația târgului care a fost cândva în același loc? Aplicația sKOOLvers, nativă pentru displayuri interactive și compatibilă cu toate modelele de table interactive Samsung, integrează soluțiile de predare digitală, testare interactivă a elevilor și catalog școlar pentru profesori.

Deja peste 180 de școli, cu aproape 9.600 de elevi, folosesc sKOOLvers. În ultimul an, 150 de școli au fost dotate cu echipamente pentru învățare digitală și astfel au putut să acceseze platforma și să o folosească, prin intermediul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), susțin dezvoltatorii software-ului.

Întregul ecosistem educațional propus de sKOOLvers presupune o componenta practică și vizuală raportată la curriculumul școlar: elevii pot lua parte la un mediu de învățare plăcut, în care atenția nu este pusă pe memorarea informației, ci pe înțelegere și explorare într-o manieră logică și prietenoasă. Profesorii, la rândul lor, au la dispoziție o întreagă platformă de management școlar: pot folosi catalogul electronic în care să țină și evidența temelor trimise.

Mai exact, tradiționalele desene din manuale sau schițe conturate de profesor pe tablă pot fi înlocuite cu modele 3D pe care copiii le pot explora interactiv. Structura unei celule vegetale din lecțiile de la orele de Biologie poate deveni mai clară atunci când elevii rotesc pe ecran un model 3D și învață să îl reconstruiască după componente.

Elevii pot vizualiza o varietate de animații care-i ajută să înțeleagă mai bine noțiunile predate la diferite materii, de exemplu: părțile corpului uman, plante, animale, dinozauri, imagini 360 de la Castelul Peleș, Ateneul Român sau Castelul Bran, prezentări ale elementelor chimice.

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/12/Celula-sKOOLvers-Video-1.mov

Sistemul solar poate fi analizat în detaliu cu o machetă 3D care poate fi studiată din orice unghi:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/12/Sistemul-Solar-sKOOLvers-video.mov

Prin imaginile la 360 de grade afișate pe tablele interactive, elevii vor putea să ajungă în orice locație de pe glob, dar și să călătorească în timp pentru a reconstitui evenimente istorice, să observe cum arătau locurile de întâlnire de zi cu zi ale oamenilor din civilizațiile antice ori piețele din cetățile medievale.

Un DEMO despre aplicația integrată sKOOLvers poate fi accesat aici.

Pentru profesori: o soluție de management al clasei și al resurselor educaționale partajate cu elevii

Folosind sKOOLvers, profesorii au acces la o clasă digitală interactivă, unde pot folosi modele 3D, pot prezenta documente, videoclipuri, imagini 360 sau chiar pot face evaluări rapide ale clasei.

Din platformă, profesorii pot proiecta pe tabla interactivă materialul pe care vor să îl studieze la clasă cu elevii și să creeze un spațiu virtual al clasei unde fiecare elev se poate conecta cu codul dat de profesor, pentru a avea acces la documentele – suport în funcție de cât au parcurs din lecție. La final, de pe dispozitivele lor pot participa la un test interactiv.

Profesorii au de asemenea acces rapid la manualele școlare aprobate de Ministerul Educației în format digital și adaptate activităților de la clasă, astfel încât să poată face completări pe desenele care însoțesc cerințele de rezolvat și să printeze apoi fișele. La deschidere, manualele sunt însoțite de instrucțiuni pentru a putea beneficia de experiența completă a tablelor interactive prin funcțiile acestora de desen, afișare și prezentare.

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/12/Prezentare-Manuale-sKOOLvers.mp4

Soluția de Management a situațiilor școlare digitalizează și eficientizează toate procesele interne ale școlii. De la comunicarea în și în afara școlii, la întocmirea rapoartelor, generarea statisticilor sau centralizarea notelor, absențelor și situațiilor elevilor, soluția sKOOLvers este gândită să ajute profesorii și managementul școlii la fiecare pas: temele trimise de elevi și testările pot fi corectate direct în platformă contribuind astfel la reducerea volumului de hârtie consumat într-o școală.

Chestionarele SASAT – Instrument de Evaluare a Succesului Şcolar pentru școlile cu risc de abandon școlar – pot fi completate acum direct în aplicație, profesorii diriginți și conducerea școlii primind acum în timp real toate răspunsurile elevilor precum și interpretările acestora. 

Chiar dacă procesul de digitalizare al educației poate fi o provocare, acesta este inevitabil. Echipa din spatele sKOOLvers asigură suport și îndrumare constantă la fiecare pas pentru școlile care o aleg ca software aplicat pe noile echipamente de educație digitală.

Samsung Electronics Romania susține Educația digitală, consideră că digitalizarea în Educație nu este o opțiune, ci o necesitate și și-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educației din România. În cadrul celui mai recent proiect de acest fel, SEED – Samsung Ecosystem for Education Development, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor, astfel încât aceștia să își dezvolte competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creșterea implicării elevilor și studenților în actul de învățare.

Citește și:

VIDEO E nevoie de o comunitate întreagă pentru a moderniza cu sens o școală. Colaborarea dintre autoritățile locale, profesorii și părinții din comuna Țibucani, Neamț poate fi soluția pentru viitorul elevilor

Echipamentele digitale pentru dotarea claselor, pe care primăriile le vor cumpăra cu bani din PNRR, „vor fi calitative, moderne și adaptate vârstei elevilor“, transmite agenția de implementare a Ministerului Educației / Nu este menționat drept criteriu prețul cel mai mic sau produse pe standardul minimal, iar UEFISCDI avertizează că banii rămași necheltuiți nu pot fi folosiți pentru altceva

VIDEO Elevii sunt mai atenți, mai implicați și învățarea are șanse mai mari să se întâmple, dacă profesorii folosesc în predare tablele interactive prezente în tot mai multe școli după apelurile din PNRR

Exit mobile version