Arafat: „Am început din nou să distribuim studenți mediciniști care să lucreze pe rol de asistenți medicali în unitățile sanitare”. România, pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID-19 raportate la populație

Foto: Pixabay.com

Studenții de la facultățile de medicină au început din nou să fie distribuiți pe secțiile unde sunt tratați pacienții bolnavi de Covid-19, a anunțat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Am început din nou să distribuim studenți mediciniști care să lucreze pe rol de asistenți medicali în unitățile sanitare. Deja am semnat un număr de desemnări de studenți-voluntari, după mecanismul în care ei se înscriu la inspectoratele pentru situații de urgență și participă în spitalele din localitatea respectivă și legislativ este aprobată echivalarea lor ca asistenți medicali și activează în spitale pentru a suplini lipsa personalului acre este din această categorie”, a declarat Arafat.

Declarația, de la minutul 19:25, în video-ul de mai jos:

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID raportate la populație, potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, scrie G4Media.ro.

Țara noastră înregistrează în prezent o medie de 16,6 decese la un milion de locuitori. În ultimele zile, au fost raportate zilnic între 300 și peste 440 de decese în 24 de ore.

Exit mobile version