Arafat: „Am început din nou să distribuim studenți mediciniști care să lucreze pe rol de asistenți medicali în unitățile sanitare”. România, pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID-19 raportate la populație

523 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Studenții de la facultățile de medicină au început din nou să fie distribuiți pe secțiile unde sunt tratați pacienții bolnavi de Covid-19, a anunțat astăzi secretarul de stat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Am început din nou să distribuim studenți mediciniști care să lucreze pe rol de asistenți medicali în unitățile sanitare. Deja am semnat un număr de desemnări de studenți-voluntari, după mecanismul în care ei se înscriu la inspectoratele pentru situații de urgență și participă în spitalele din localitatea respectivă și legislativ este aprobată echivalarea lor ca asistenți medicali și activează în spitale pentru a suplini lipsa personalului acre este din această categorie”, a declarat Arafat.

Declarația, de la minutul 19:25, în video-ul de mai jos:

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID raportate la populație, potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, scrie G4Media.ro.

Țara noastră înregistrează în prezent o medie de 16,6 decese la un milion de locuitori. În ultimele zile, au fost raportate zilnic între 300 și peste 440 de decese în 24 de ore.


1 comentariu
  1. Iar Campeanu tine scoli deschise peste 6 la mie. Trebuia sa ramana in format fizic unde nu au dispozitive elevii sau unde nu este conexiune la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Director în Poliţia Română, mesaje alarmiste către studenţi: În mediul online nimic nu mai e gratuit. Totul se reduce la bani, fie că vorbim de furt de date, de fraude, de spionaj şi chiar de atacuri bine direcţionate împotriva unor companii

Declaraţii alarmiste ale directorului Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Sorin Stănică. Acesta le-a spus studenţilor de la SNSPA, potrivit declaraţiilor…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Am fost întrebat care cred că este cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani. Niciunul, începând cu mine / Întrebat ce garanții oferă pentru creșterea resurselor: “Dacă luptăm, avem o șansă”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, sâmbătă, în cadrul Forumului Educației la Iași, că, la întrebarea care crede că este cel mai bun ministru de profil din ultimii 30 de…
Vezi articolul