Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită directorilor de școli şi Poliţiei să crească numărul de activităţi de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare, după incidentul de la Colegiul Național “Ion Creangă” din București

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov solicită directorilor de unităţi de învăţământ şi Poliţiei creşterea numărului activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare, în contextul incidentului grav petrecut miercuri la Colegiul Național “Ion Creangă” din București, când o profesoară de japoneză a fost rănită de un elev cu un obiect ascuțit în zona gâtului. Starea sa este stabilă, iar elevul este în arest preventiv pentru 30 de zile, acuzat că a premeditat fapta.

Asociația Elevilor din București și Ilfov cere directorilor de școli și Poliției să crească numărul activităților de conștientizare și prevenție a violenței școlare: Reacția vine după ce miercuri, o profesoară de japoneză de la Colegiul Național “Ion Creangă” din București a fost atacată cu un obiect ascuțit de un elev de 16 ani, în timpul orei.

“Conform unor surse, elevul se află în clasa a X-a şi este în vârstă de 16 ani. (…) Din pozele publicate în mediul online se poate vedea că arma folosită de elev este un cuţit de bucătărie. Totuşi, elevul în cauză nu este cunoscut ca un copil-problemă. Acesta a declarat că a înjunghiat profesoara deoarece aşa a simţit să facă. La momentul actual, cadrul didactic se află în stare stabilă la spital.

Constatăm cu stupoare că actele de violenţă şcolară devin din ce în mai frecvente şi ajung să vizeze şi conflicte profesor-elev. Astăzi, întreaga comunitate a Colegiului Naţional “Ion Creangă” a asistat la o izbucnire agresivă şi necontrolată care va avea efecte negative, puternice şi durabile asupra fiecărui elev, profesor şi personal auxiliar din liceu care nu se vor mai simţi în siguranţă la ore sau la locul muncă. Nu putem şti în ce măsură traumele suferite se vor răsfrânge şi asupra elevilor şi profesorilor din restul”, scrie în comunicatul de presă.

“Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) se declară şocată şi speră ca organele calificate vor lua toate măsurile legale împotriva elevului agresor. De asemenea, înaintăm directorilor şi Poliţiei rugămintea de a creşte frecvenţa activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare şi vom organiza şi noi la nivelul Asociaţiei şi nu numai.

Violenţa Şcolară nu este o glumă, este o problema serioasă, gravă şi mult mai aproape de noi decât credem pe care fiecare dintre noi, atât la nivel personal, cât şi instituţional, trebuie să se implice, împreună pentru a o rezolva cât mai repede pentru a se asigura ca asemenea cazuri nu se vor mai repetă!”, mai spune Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

Citește și:

Elevul de 16 ani la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, arestat preventiv pentru 30 de zile, este acuzat de tentativă de omor calificat / Procurorii: A premeditat săvârşirea faptei, s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit
Exit mobile version