Un elev a rănit o profesoară cu un cuțit în timpul orelor, la Colegiul Național „Ion Creangă” din București / Rana este superficială

7.673 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O profesoară de la un liceu din Sectorul 4 a fost agresată în timpul orei de un elev, cu un cuţit, informează Poliţia Capitalei, citată de Agerpres

UPDATE 6 aprilie: Elevul de 16 ani la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, arestat preventiv pentru 30 de zile, a fost acuzat de tentativă de omor calificat. Procurorii: A premeditat săvârşirea faptei, s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit

Știrea inițială: Un elev de 16 ani a rănit o profesoară în timpul orelor de curs la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Elevul a folosit un cuțit cu care a înțepat-o în zona gâtului pe profesoara de 26 de ani.

Profesoara este conștientă, iar elevul este în custodia Poliției. Elevul este clasa a X-a, iar incidentul s-a petrecut în ora de limba japoneză.

Potrivit primelor informații, rana pare superficială, iar profesoara primește ingrijiri medicale.

Poliția a transmis un comunicat: „La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția, conform Digi24.ro.


11 comments
  1. Staţi liniştiţi, oameni buni! Acum se vor găsi explicaţii ştiinţifice care să scuze acest comportament aberant ( nu este dereglat psihic, este doar rebel şi educat de opiniile lui Shelly…), nu putem decât spera că va fi tratat, totuşi, înspre binele lui şi al societăţii! Vai de sufletul părinţilor lui…m-a revoltat, desigur, reacţia ministrului educaţiei, dar nu m-a surprins ! Vor regreta mai repede decât îşi imaginează, deoarece ÎN CURÂND, aceşti elevi vor ieşi în stradă şi îi vor ataca PE EI !! Să ne reamintim de păţania lui Ceauşescu ! Şi atunci, fiţi siguri că vor lua şi măsuri! Şi încă ce măsuri! Doar că s-ar putea să fie prea târziu…pentru ei !! Vom trăi şi le vom vedea pe toate! vai şi amar de noi, de toţi! Şi de profesoară şi de amărâtul acela de copil şi de părinţii lui! Cu toţii sunt victime ale unor iresponsabili care fac legea în educaţie! Doamne fereşte!

  2. cine primește spor de periculozitate, că nici cadrele medicale, pe care le calca narcomani și drogați, persoane cu probleme psihice reale, nu primesc…

  3. Era de asteptat , până azi se atacau intre ei elevii. Cateodata mai injurau cate un profesor. Mai zgariau masina unui profesor. Reclamau profesorii care doreau sa-si faca meseria ca-i agreseaza.
    Felicitari dulapului din Cotroceni si domnisoarei ministru… asta da : “Romania Educata”.

  4. Foarte bine punctat! Sunt cadru didactic si din pacate noi profesorii nu mai avem nici o ” parghie” cu ajutorul careia sa tinem elevii in frau….au numai drepturi, dar obligatii, nimic….cand eram elev exista respect, bun simt, chiar si frica aceea care venea din grija de a nu deranja profesorul sau de a face ceva gresit. In ritmul acesta, invatamantul romanesc nu are nici un viitor promitator…

  5. Sa vedem ce va face politia, ca scoala nu va putea face nimic in sensul sanctiunilor pentru ca elevul are un STATUT care il protejeaza. Ce sa-i faca? “Mustrare scrisa” insotita de scaderea notei la purtare la finalizarea cursurilor? Si pana atunci elevul vine linistit la scoala, face ce vrea el, sau, daca in 8 saptamani e “cuminte”, cere sa i se suspende sanctiunea, eventual va lua si premiu daca are rezultate bune la invatare. Bineinteles ca scoala ii va oferi consiliere si va lua toate masurile ca acest elev sa nu se simta discriminat de colegi sau de personal ca, deh, trebuie sa i se asigure “starea de bine” si “dreptul la educatie”, “sanse egale”, fara bullying si discriminare, Doamne fereste!, ca o incurca scoala, instant zboara directorul pentru “management defectuos” si este cercetat disciplinar intregul personal si sanctionat, desigur, ca sa se invete minte sa nu deranjeze elevul!!!! Da, cam asta ofera statutul de elev in zilele noastre – libertate absoluta de a face orice iar, la final de an, i se acorda si un premiu daca e cazul.

    1. dacă nu îți convine te poți duce oricând în privat. nu te tine bine i cu japca pe scaunul călduț pe care nu va mai incap cururile ..
      alternativa ar fi fost sa va faceți intr.adevar treabă și să faceți educație în loc de dresaj, dar sunteți prea jegoși și incompetenți pt a face asta pt că asta înseamnă munca, concept ce vouă vă pute.

      1. Stimabile Gigi,
        Bag de seama ca nici tie nu ti-a placut la scoala si cred ca regreti ca nu ai fost tu cel cu cutitul.
        Spor in viata.
        Mai gandeste-te putin cat sta elevul in scoala -maxim 6 ore/zi x 5 zile /saptamana- restul e acasa cu parintii, bunicii, matusile, etc. Cine e de fapt “vinovat” de educația tinerilor ? 30 /scoala comparat cu cca 80/acasa. Adaugam ca in vacante e 100% acasa.

      2. Asta clar are un copil huliga …astfel un om normal nu poate apară un astfel de individ.. și un om sănătos la cap nu ar accepta sub nici o formă o astfel de atitudine…….

    2. Are mare dreptate colegul”Desolee”. Fix așa este realitatea din școli. Profesorii nu cred că se gândesc doar la acordarea acelui “spor de periculozitate” ci mai degrabă la securitatea fiecăruia, să ne putem face profesia pe care ne-am ales -o cu drag. Nu vrem sa facem pe polițiști în școli, nu vrem sa stăm cu frica atunci când mergem la ore. Eu chiar m-am gândit să fac in viitorul apropiat cursuri de autoapărare.
      Cine nu știe ce presupune a fi cadru didactic,sau nu a mâncat o pâine în acest mod….să se abțină de la comentarii.

  6. Bine ca primesc majoritatea bugetarilor spor de periculozitate iar profesorii nu primesc, felicitari sindicatelor care ne spun de 5 ani de zile ca negociaza cu guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociațiile de elevi, adăugate pentru prima dată în proiectul legii învățământului drept colaboratori ai Ministerului Educației – amendament votat de Comisia de învățământ

Printr-o modificare a articolului 131 din proiectul legii învățământului preuniversitar, Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților a votat prezența prezența și a altor structuri asociative ale elevilor, în fară de…
Vezi articolul

Plata burselor se face și joi, 16 noiembrie, la unele școli. Nu s-a putut face o plată mai devreme pentru că în data de 14 noiembrie s-au plătit salariile cadrelor didactice, spune un director de școală / Elevii vor recupera în decembrie bursele plătite greșit luna aceasta – inspector școlar

Pentru unii elevi, plata burselor se face și joi, 16 noiembrie, după cum a declarat pentru Radio Reşiţa directorul Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița, Adrian Doxan: „Pentru unii care…
Vezi articolul