Sorin Cîmpeanu (Pro România) a înlocuit-o pe Camelia Gavrilă (PSD) la șefia Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

1.921 de vizualizări
Colaj foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Deputatul PRO România Sorin Cîmpeanu a înlocuit-o, începând de astăzi, pe social-democrata Camelia Gavrilă la șefia Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a aprobat transferul mai multor deputați PRO România în comisii, cei mai mulți revenind la comisiile în care activau înainte să plece din PSD, scrie Agerpres.

Sorin Cîmpeanu este rectorul Universității de Agronomie din București, președintele Consiliului Național al Rectorilor și a fost ministru al educației în guvernul Ponta. Amintim că, în urmă cu două luni, Victor Ponta anunța că îl susține pe Câmpeanu drept candidat comun la prezidențiale cu PSD și ALDE (sursa). Prim-vicepreședinte Pro România, Sorin Cîmpeanu este alături de Norica Nicolai copreședinte al Alianței electorale ALDE-Pro România care îl susține la alegerile prezidențiale pe candidatul independent Mircea Diaconu (sursa).

Camelia Gavrilă este începând de astăzi vicepreședinte al Comisiei de învățământ. A fost inspector școlar județean în Iași, în 2014 a demisionat din PNL, anunțând că “demersul meu politic a avut totdeauna preponderent o dimensiune tehnocrată”, după care a intrat în PSD. După ce Ecaterina Andronescu a preluat cel de-al patrulea mandat de ministru, din care a fost demisă în urmă cu o lună de premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea i-a dat Cameliei Gavrilă funcția de Coordonatoare a Departamentului pentru Educație din cadrul PSD, aceasta fiind unul dintre principalii opozanți al lui Andronescu în partid. Detalii aici

Componența Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

Foto: cdep.ro

Amintim că, pe proiectele legislative din domeniul educației, Senatul este camera decizională, unde președinte este social-democratul Liviu Pop.

Preluarea de către PRO România a șefiei comisiei de Învățământ din Cameră vine în urma racolărilor masive de parlamentari, în special de la PSD și ALDE. Partidul lui Ponta a reușit de curând să-și formeze propriul grup în Camera Deputaților, moment în care a intrat pe algoritmul împărțirii funcțiilor, care i-a permis să aibă șefi de comisii.

Potrivit Agerpres, și deputatul PRO Ion Mocioalcă a trecut de la Comisia pentru drepturile omului la Comisia pentru apărare. Tot la Comisia de apărare a fost transferat şi Georgian Pop, care era la Comisia pentru agricultură.

Victor Ponta a trecut la Comisia pentru afaceri europene de la Comisia pentru cercetarea abuzurilor; Alin Văcaru şi Octavian Petric s-au transferat de la Comisia pentru drepturile omului la Comisia pentru transporturi şi, respectiv, Comisia pentru industrii. Radu Adrian Pau a trecut de la Comisia de politică externă la Comisia pentru buget-finanțe. Mircea Titus Dobre, Emilia Meiroşu, Petru Marica, Mihaela Huncă şi Mircea Banias s-au transferat de la Comisia pentru drepturile omului la comisiile: industrii, administrație, mediu, învăţământ, respectiv, transporturi.

Daniel Constantin a trecut de la Comisia de politică externă la Comisia pentru agricultură, precizează agenția de presă.

Colaj foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Tabletele pentru elevi, livrate parțial în 18 județe și complet în restul, anunță ministrul Educației la trei luni de la începutul anului școlar – termenul promis inițial / Livrarea nu înseamnă că dispozitivele au ajuns la copii, sesizează părinții

„Până acum, s-a livrat, în total, un număr de 199.473 de tablete”, a anunțat pe Facebook, luni seara, ministrul Educației, Monica Anisie, la trei luni de la începerea școlii. Guvernul…
Vezi articolul