Sorin Cîmpeanu (Pro România) a înlocuit-o pe Camelia Gavrilă (PSD) la șefia Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

1.936 de vizualizări
Colaj foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Deputatul PRO România Sorin Cîmpeanu a înlocuit-o, începând de astăzi, pe social-democrata Camelia Gavrilă la șefia Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. Plenul Camerei Deputaților a aprobat transferul mai multor deputați PRO România în comisii, cei mai mulți revenind la comisiile în care activau înainte să plece din PSD, scrie Agerpres.

Sorin Cîmpeanu este rectorul Universității de Agronomie din București, președintele Consiliului Național al Rectorilor și a fost ministru al educației în guvernul Ponta. Amintim că, în urmă cu două luni, Victor Ponta anunța că îl susține pe Câmpeanu drept candidat comun la prezidențiale cu PSD și ALDE (sursa). Prim-vicepreședinte Pro România, Sorin Cîmpeanu este alături de Norica Nicolai copreședinte al Alianței electorale ALDE-Pro România care îl susține la alegerile prezidențiale pe candidatul independent Mircea Diaconu (sursa).

Camelia Gavrilă este începând de astăzi vicepreședinte al Comisiei de învățământ. A fost inspector școlar județean în Iași, în 2014 a demisionat din PNL, anunțând că “demersul meu politic a avut totdeauna preponderent o dimensiune tehnocrată”, după care a intrat în PSD. După ce Ecaterina Andronescu a preluat cel de-al patrulea mandat de ministru, din care a fost demisă în urmă cu o lună de premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea i-a dat Cameliei Gavrilă funcția de Coordonatoare a Departamentului pentru Educație din cadrul PSD, aceasta fiind unul dintre principalii opozanți al lui Andronescu în partid. Detalii aici

Componența Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

Foto: cdep.ro

Amintim că, pe proiectele legislative din domeniul educației, Senatul este camera decizională, unde președinte este social-democratul Liviu Pop.

Preluarea de către PRO România a șefiei comisiei de Învățământ din Cameră vine în urma racolărilor masive de parlamentari, în special de la PSD și ALDE. Partidul lui Ponta a reușit de curând să-și formeze propriul grup în Camera Deputaților, moment în care a intrat pe algoritmul împărțirii funcțiilor, care i-a permis să aibă șefi de comisii.

Potrivit Agerpres, și deputatul PRO Ion Mocioalcă a trecut de la Comisia pentru drepturile omului la Comisia pentru apărare. Tot la Comisia de apărare a fost transferat şi Georgian Pop, care era la Comisia pentru agricultură.

Victor Ponta a trecut la Comisia pentru afaceri europene de la Comisia pentru cercetarea abuzurilor; Alin Văcaru şi Octavian Petric s-au transferat de la Comisia pentru drepturile omului la Comisia pentru transporturi şi, respectiv, Comisia pentru industrii. Radu Adrian Pau a trecut de la Comisia de politică externă la Comisia pentru buget-finanțe. Mircea Titus Dobre, Emilia Meiroşu, Petru Marica, Mihaela Huncă şi Mircea Banias s-au transferat de la Comisia pentru drepturile omului la comisiile: industrii, administrație, mediu, învăţământ, respectiv, transporturi.

Daniel Constantin a trecut de la Comisia de politică externă la Comisia pentru agricultură, precizează agenția de presă.

Colaj foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ora opțională de Religie – Părinții vor face o cerere la fiecare ciclu de învățământ preuniversitar, ca să-și înscrie copiii, potrivit proiectului legii Educației / Ligia Deca: Nu ne dorim în niciun fel să îngreunăm în sens birocratic viața familiilor, însă trebuie și noi să ne supunem regulilor constituționale

Înscrierea elevilor la disciplina opțională Religie se va face de câte ori elevul intră într-un nou ciclu de învățământ – primar, gimnazial, liceal, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, în…
Vezi articolul

DOCUMENT Rata de vaccinare a profesorilor și angajaților din școli a fost impusă drept criteriu de prezență fizică de către Ministerul Educației, nu de Ministerul Sănătății, susține acesta din urmă într-un răspuns la solicitarea Federației Părinților și Aparținătorilor Legali

Criteriul pe baza căruia școlile au fost deschise cu prezență fizică în perioada 5 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, adică rata de vaccinare a profesorilor și angajaților din școli,…
Vezi articolul