Asociația VeDem Just anunță că face plângere penală împotriva lui Lucian Bode și Adrian Ivan pentru fals în declarații, „ca urmare a constatării plagiatului în teza de doctorat”

Foto: Ilona Andrei / G4Media

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție (VeDem Just) anunță, printr-un comunicat de presă transmis duminică, că face plângere penală împotriva lui Lucian Bode și Adrian Ivan pentru fals în declarații, „ca urmare a constatării plagiatului în teza de doctorat”, scrie G4Media.ro.

„Ca urmare a constatării plagiatului în teza de doctorat, VeDem Just formulează plângere penală împotriva lui Lucian Bode și Adrian Ivan pentru fals în declarații și solicită ministrului educației retragerea titlului de doctor pentru primul, respectiv retragerea calității de conducător de doctorat pentru al doilea”, se arată în comunicatul asociației de juriști.

Reamintim că, miercuri, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a constatat că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode este “profund viciată”. A doua analiză a acestei teze “confirmă și alte abateri de la etica cercetării decât cele reclamante anterior și analizate de Comisie”. Comisia confirmă astfel “plagiat și citare defectuoasă și incorectă”.

Articolul complet, pe G4Media.ro.
Exit mobile version