Bacalaureatul va avea o nouă probă: ”creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”. Materiile propuse de ministru pentru fiecare tip de Bac

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat o nouă schemă de materii pentru examenele naționale de Bacalaureat. Bacalaureatul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale va conține proba de ”creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”, arată documentul oficial primit de Edupedu.ro.

Despre această nouă disciplină de examen, ministrul Ecaterina Andronescu a spus în prezentarea sa: Nu cred că va fi foarte ușor de generat această materie, dar cred că va fi obligatorie, ea va avea caracter de interdisciplinaritate”.

În plus, ministrul propune ca cei care dau Bacalaureat de un anumit tip, să nu poată merge la facultăți de alt tip. ”Oricare din aceste formule de Bacalaureat pot fi alese, dar cel care are un Bac vocațional se duce să facă studii superioare în domeniul respectiv, de exemplu”, a mai spus ministrul.

Ministrul Educației a mai declarat că lansează în dezbatere și schimbarea numerotării claselor din învățământul preuniversitar. Clasa pregătitoare nu va mai exista și va fi numită clasa întâi. 

Se schimbă și Evaluările Naționale. Dispare astfel evaluarea de la clasa a IV-a.

Materiile care se vor da la BAC A1 Bacalaureat pentru studiile de științe, potrivit propunerii ministrului pentru viitoarea lege a educației sunt:

Materiile pentru BAC A2 Bacalaureatul pentru studiile socio-umaniste:

Materiile pentru BAC V Bacalaureatul pentru studiile vocaționale:

Materiile pentru noul BAC T Bacalaureatul profesional:

Citește și:

Exit mobile version