Balcanii luptă cu virusul, pe fondul lipsei de medici şi de materiale sanitare / România și alte țări din regiune au fost toate afectate de exodul masiv de medici și asistente medicale în ultimii câțiva ani

 Țările din regiune au luat o serie de măsuri restrictive, de la întreruperea conexiunilor de călătorie până la închiderea școlilor și a universităților. Există însă temeri că numărul relativ redus de teste efectuate nu reflectă adevărata scară a epidemiei. Exodul masiv de medici și asistente către Occident, în special Germania, pare a fi un obstacol major în lupta împotriva epidemiei. Acum, personalul medical este chemat să vină de la pensie, studenților de la medicină li se cere să facă voluntariat, iar oficialii promit bonusuri speciale personalului supraîncărcat, arată o analiză preluată de la ABC News, via Rador.

Sistemele medicale din Serbia, Bulgaria, Albania, Bosnia, Macedonia de Nord și România au fost toate afectate de exodul masiv de medici și asistente medicale în ultimii câțiva ani. Medicii s-au mutat în țări mai bogate pentru salarii mai bune, dar sunt, de asemenea, îndepărtați de sistemele de sănătate bolnave, care le oferă ore de lucru excesiv, salarii modeste și deficiențe cronice de materiale medicale de bază pentru a trata oamenii.

Citește articolul integral pe G4media.ro

Exit mobile version