Biziday: Ministrul de Interne din Marea Britanie cere revizuirea sistemului de acordare a vizelor pentru studenții străini, despre care spune că a devenit mai des o metodă de imigrare decât una de atragere a valorilor

Foto: © Aviahuismanphotography - Dreamstime.com

Ministrul de Interne al Marii Britanii a declarat că studenții internaționali ar putea „submina integritatea și calitatea sistemului universitar britanic”, folosindu-se de cursurile universitare ca de o „modalitate ieftină” de a obține vize de muncă, relatează Biziday care preia o analiză a The Guardian.

Într-o scrisoare trimisă Comitetului consultativ pentru migrație (MAC), ministrul James Cleverly i-a cerut organizației să investigheze dacă viza de absolvent – care le permite studenților internaționali să lucreze timp de doi sau trei ani după absolvire – eșuează în atragerea „celor mai străluciți și mai buni” către Marea Britanie.

Ministrul de Interne din Marea Britanie a susținut că absolvenții internaționali care intră pe piața muncii au cerințe salariale mai mici decât cele reglementate pentru imigranți-lucrători calificați. Este de așteptat ca un raport al în acest sens să fie publicat în mai, notează Biziday.

Foto: © AviahuismanphotographyDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version