BREAKING Aproape s-a triplat numărul elevilor și angajaților din școli infectați cu noul coronavirus în primele 10 zile de cursuri/ Peste 69 de mii de elevi au trecut în online

Foto: EduPedu.ro

Numărul elevilor și angajaților din școli care sunt infectați după 10 zile de la debutul cursurilor a crescut până la peste 4.500, potrivit Ministerului Educației. Situația arată o creștere de peste 2,6 ori a acestor cifre, față de prima raportare, dată săptămâna trecută.

„În a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică față în față, conform raportărilor inspectoratelor școlare centralizate la nivel național de către Ministerul Educației, situația epidemiologică din mediul școlar este următoarea:

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli. Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 29 septembrie 2021”, precizează ministerul.

La doar 3 zile de la debutul cursurilor situația centralizată de minister era următoarea:

Creșterile procentuale înregistrate în primele 10 zile sunt:

Exit mobile version