BREAKING Aproape s-a triplat numărul elevilor și angajaților din școli infectați cu noul coronavirus în primele 10 zile de cursuri/ Peste 69 de mii de elevi au trecut în online

3.117 vizualizări
Foto: EduPedu.ro
Numărul elevilor și angajaților din școli care sunt infectați după 10 zile de la debutul cursurilor a crescut până la peste 4.500, potrivit Ministerului Educației. Situația arată o creștere de peste 2,6 ori a acestor cifre, față de prima raportare, dată săptămâna trecută.

„În a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică față în față, conform raportărilor inspectoratelor școlare centralizate la nivel național de către Ministerul Educației, situația epidemiologică din mediul școlar este următoarea:

 • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);
 • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ);
 • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;
 • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%)”.

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli. Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 29 septembrie 2021”, precizează ministerul.

La doar 3 zile de la debutul cursurilor situația centralizată de minister era următoarea:

 • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1.091
 • Personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 604 persoane
 • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795
 • Copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658

Creșterile procentuale înregistrate în primele 10 zile sunt:

 • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +207%
 • Personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: +97%
 • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +292%

7 comentarii
 1. Cum explica domnul ministru incidenta de 4 la mie la profesori comparativ cu 1 la mie la elevi având în vedere că personalul din învățământ este vaccinat in procent de 60%. Dacă mai dati procente din burta o sa aveti din ce in ce mai puțini vaccinati.

 2. Sunt fantastici, cei de la minister. Deci, daca al meu copil ia covid acum de undeva, nu e de la scoala, ca acolo se respecta “riguros” regulile de protectie sanitara… Prin urmare, scoala, ministerul si autoritatile locale nu raspund in nici un fel (si aici nu ma refer politic, ci penal) daca noi luam virusul de la un coleg de scoala al copilului meu, in timpul orelor/pauzelor.
  Daca, cu buna stiinta, organizezi o activitate care are sanse mari sa infecteze pe altii, asta nu se cheama “zadarnicirea combaterii bolilor”?

 3. Este normal. S-au triplat și numărul cazurilor pe total. Daca acum două săptămâni erau 2.000 de cazuri pe zi, acum sunt 6.000.

 4. Perioada de incubație e de maxim, nu fie 14. Omul o tine langa ca atata îl duce capul. Unul mai destept n au găsit la învățământ?

 5. Normal! Elevii de liceu sunt incorijibili. Nu respecta deloc masurile de prevenire. La fel si unii dintre profesori. In liceul meu elevii consuma bere in pauze si isi povestesc in grupuri mari, razand cu pofta, cum le-au murit rudele de Covid.

 6. >>nu se respectă la fel de riguros precum în școli
  Ma apuca rasul … Mai uitam ieri in fata scolii lu’ fii-miu, doar 2 parinti aveau masca. In scoala copiii poarta masca sub nas. Masti din carpa, destule. FFP2 nu prea am vazut. Distantare ioc. Se pleaca in grup de la scoala cu sau fara masca. Sagetile alea pe jos sunt puse ca sa fie acolo, nu le respecta nimeni nici pana acum. Plexiglasul e la locul lui.
  Mai pune si un copil cu tuse si rinoree lasat in clasa fara sa fie izolat si fara sa fie anuntati parintii. Cam asa sunt respectate regulile de unii.
  Am vazut insa si profi care impun regulile, aerisesc clasa etc. Dar e de ajuns un caz ca sa o ia totul la vale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Autoritățile din Sectorul 4 al Capitalei solicită Primăriei Generale deratizare și dezinsecție în curțile unităților de învățământ, din cauza invaziei șobolanilor / Tratamentele, dificil de realizat din cauza fondurilor insuficiente

Autoritățile din Sectorul 4 al Capitalei solicită Primăriei Generale să realizeze tratamente de deratizare și dezinsecție în curțile unităților de învățământ din sector, fiind o obligație legală să se efectueze…
Vezi articolul

Premierul Florin Cîțu: În educație și sănătate s-au băgat foarte mulți bani și rezultatele nu se văd. Miniștrii să știe să folosească resursele pe care le vor avea / Anul trecut, Cîțu a acordat cea mai mică alocare din PIB din ultimii 25 de ani pentru educație

“Sunt câteva sectoare în economie unde s-au băgat bani, foarte mulți bani, și rezultatele nu se văd. Și aș pune aici și sănătate, și educație, șamd. Deci nu banii au…
Vezi articolul

Derapaj în Guvern: Raluca Turcan numeşte “informaţie falsă” faptul că bugetul Educaţiei este mai mic şi vorbește doar de finanţarea totală care ar fi 3,8% din PIB. Vicepremierul compară bugetul ministerului pe 2019 cu alocarea totală pentru domeniul Educaţiei în 2020

Derapaj la vârful Guvernului. Vicepremierul Raluca Turcan susţine că “bugetul total pentru Educație”, cu sumele defalcate din impozitul pe venit și TVA, cu programele cu fonduri europene și cu sumele…
Vezi articolul