Baremul de corectare pentru proba de Limba Română de la Evaluarea Națională 2023 a fost publicat. Descarcă subiectele și fișele de evaluare

Ministerul Educației a publicat la ora 15:30 baremul de corectare de la proba de Limba Română de la Evaluarea Națională 2023. Întârzierea de 30 de minute a fost provocată de o eroare a site-ului subiecte.edu.ro. Luni, 19 iunie, absolvenții clasei a VIII-a au susținut luni proba scrisă la Limba și literatura română.

Vezi aici și descarcă subiectele de la Evaluarea Națională 2023, pentru proba Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

Barem Limba română – 19 iunie 2023, poate fi descărcat în format document mai jos:

FOTO DOCUMENT Baremul la Limba română:

Subiectele date la Limba Română:

Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Barem Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Calendarul Evaluării Naționale 2023:
Exit mobile version