BREAKING Două cazuri noi de coronavirus cu tulpina britanică ce provin din focarul de la Școala Gimnazială Nr 28. Este vorba de un angajat al școlii și un contact direct

Foto: Pixabay.com

Două cazuri noi de coronavirus cu tulpina din Marea Britanie care provin din focarul de la Școala Gimnazială Nr. 28 din Capitală au fost confirmate astăzi, potrivit unei informări de presă a Ministerului Sănătății. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală”, se arată în informarea de presă.

Pe 24 ianuarie a fost raportat un focar de coronavirus la Școala Gimnazială Nr. 28 din București. La momentul acela, Ministerul Sănătății a transmis că 4 angajați ai școlii au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, contacți ai unui alt angajat al școlii respective care a fost determinat cu infecție cu noua tulpină provenită din Marea Britanie.

Sursă foto: Pixabay

Exit mobile version