Focarul de coronavirus este la Școala Gimnazială nr 28, din Sectorul 2, spune ministrul Educației. Cîmpeanu: Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează

8.510 vizualizări
Foto: Google maps
Focarul de coronavirus este la Școala Gimnazială nr 28, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Digi24. Potrivit Ministerului Sănătății cei 4 angajați ai școlii, depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, sunt contacți ai unui alt angajat al școlii respective care a fost determinat cu infecție cu noua tulpină provenită din Marea Britanie.

“Nu știm dacă vreunul din cei 4 angajați este confirmat cu noua tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ar fi vorba despre personal nedidactic din școala respectivă, potrivit surselor Edupedu.ro.

Ministrul Educației a mai declarat că “specialiștii din DSP, din INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este, fără doar și poate, îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU.

S-a luat deja decizia închiderii școlii și așa cum foarte corect ați precizat, partea de secvențiere genomică, pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină britanică, durează câteva zile, aproape o săptămână. Vom avea atunci acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr. 28 din Sectorul 2″.

Școala Gimnazială nr 28 este situată în Sectorul 2, Între Șoseaua Ștefan cel Mare și Parcul Circului, ca punct de reper în apropierea spitalelor “Colentina” și “Matei Balș”, ambele fiind spitale COVID.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că ”interesul pentru redeschiderea școlilor” pe 8 februarie se păstrează, iar o decizie în acest sens va fi luată pe data de 2 februarie.

“Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie anunțată deja pentru data de 2 februarie. Deci, repet, interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competențe în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a declarat Cîmpeanu.

Reamintim că Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că a descoperit un focar de infecție cu noul coronavirus, 9 persoane din 10 contacți ai unui pacient cu noua tulpină de origine britanică fiind confirmați cu virusul. Săptămâna următoare se va determina dacă și contacții sunt infectați cu noua tulpină.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană“, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Foto: Google maps


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ligia Deca anunță că nu luptă pentru alt buget decât cel mai mic din istoria recentă, de doar 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației, pe legea din prezent: E acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor, pe actuala lege

Ministrul Educației, Ligia Deca, susține într-o declarație pentru Edupedu.ro că bugetul alocat prin actualul proiect de lege pentru anul 2023 este „acoperitor” pentru „funcționarea normală a sistemului de învățământ în…
Vezi articolul