BREAKING Guvernul vrea să forțeze închiderea grevei, băgând pumnul în gură profesorilor, prin adoptarea astăzi a unei Ordonanțe de Urgență care conține oferta de creștere salarială cu 1.000 de lei brut, care a fost respinsă aseară de sindicate. OUG cu oferta refuzată prin referendum de profesori apare pe ordinea de zi a ședinței de guvern extraordinare astăzi

Agenda sedintei guvernului, 1 iunie 2023 / Foto: gov.ro

Guvernul vrea să forțeze profesorii să iasă din grevă, aprobând creșterile salariale refuzate aseară de cadrele didactice prin referendum făcut de sindicate. Concret, o Ordonanță de Urgență care prevede creșteri salariale cu 1.000 de lei brut pentru profesori și 400 lei brut pentru personalul nedidactic, ambele sub nivelul sumelor cerute de profesori și reprezentând oferta respinsă aseară de cadrele didactice, se află astăzi pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Executivul Ciucă a convocat astăzi o ședință extraordinară de guvern, în zi liberă legală, iar pe ordinea de zi se află OUG cu oferta de creștere salarială care a fost respinsă de sindicate. Potrivit surselor Edupedu.ro, miniștrii susțin că aceasta este oferta „finală” a Executivului Ciucă.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 1 iunie 2023, a Guvernului figurează un „Proiect de Ordonanță de Urgență pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat”.

DOCUMENT Agenda ședinței extraordinare a Guvernului României din 1 iunie 2023

Amintim că liderii celor două confederații sindicale din învățământul preuniversitar au făcut ieri referendum printre profesorii intrați în grevă și au anunțat că Profesorii nu au acceptat ceea ce Guvernul a oferit în a opta zi de grevă, după ce exectivul a respins constant revendicările cadrelor didactice. În acest moment greva continuă, au anunțat aseară Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Concret, profesorii au cerut o majorare cu 25% a întregii grile salariale. Concret, cadrele didactice au cerut ca un profesor debutant care astăzi este plătit cu 2.400 de lei să ajungă la un nivel salarial de 3.000 de lei, în urma acestor măriri.

Oferta făcută în schimb ieri de Guvernul Ciucă a fost de 1.000 de lei brut, adică 585 de lei net, ofertă respinsă prin referendum de către profesori.

Exit mobile version